SEMO

SEMO Petržel Festival 68 naťová

1 balení
29,90 Kč 29,90 Kč/balení

Doručení už do 60 minut

800+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Petržel Festival 68 je výnosná naťová, bujně rostoucí petržel s množstvím tmavě zelených, nezkadeřených listů. Odrůda netrpí na podzim padlím (je rezistentní k padlí), takže její nať je využitelná i ve vlhkých podzimních měsících.

Pěstování

Petržel vyžaduje dostatečně hlubokou, vlhkou, lehčí, dobře zpracovanou půdu. Velmi kvalitních kořenů dosáhne při pěstování na hrůbcích. Nesnáší čerstvé organické hnojení. Vyséváme co nejdříve na jaře, aby měla dostatek zimní vláhy. Osivo petržele je citlivé na plynulé zásobení vláhou zejména v průběhu vzcházení a při zaschnutí nebo při vytvoření půdního škraloupu často velmi špatně vzchází. Vyséváme 1,5–5 kg na hektar (1,5 až 5 g na 10 m²).

O výrobci

Společnost SEMO a.s. je významná česká společnost zabývající se šlechtěním, produkcí a prodejem osiv zeleniny, květin, léčivých a aromatických rostlin. Navázala na více než 50letou tradici místního šlechtění, která je spojena s bývalou Šlechtitelskou stanicí zeleniny.

Šlechtitelský program se zaměřuje především na zeleninu plodovou a kořenovou, salát, cibuli a zahradní hrášek. Zakládají si na vysoké kvalitě své produkce. Každé osivo, které opustí jejich brány, musí splňovat firemní normy, které jsou v případě klíčivosti i čistoty výrazně přísnější, než stanovuje vyhláška MZE a normy EU.

Skladování

Uchovávejte v suchu.

Výrobce

SEMO a.s.
Smržice 414
798 17 Smržice
Česká republika