SEMO

SEMO Řeřicha zahradní

1 balení
19,90 Kč 19,90 Kč/balení

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Nenáročná bylinka vhodná zejména pro rychlení v truhlících se substrátem nebo v miskách s buničinou.

Lze ji využít také k dekorativním účelům, pokud například nestihnete před Velikonoci zasít obilí, použijte semínka řeřichy. Rostou opravdu rychle a za tři dny můžete mít krásnou zelenou dekoraci. Řeřichu si můžete zasadit například do skořápek od vajíček. Na dno dejte kousek vaty, posypejte ji hustě semínky a dostatečně pokropte vodou. Podklad udržujte stále vlhký, ne však přemokřený. Po Velikonocích si můžete řeřichou ozdobit chléb s máslem nebo ji přidat do pomazánek. Získáte tím pravou vitaminovou bombu.

Pěstování

Sklízíme mladé rostlinky vysoké 4–6 cm. Vyséváme nahusto do truhlíků, misek či jiných pěstebních nádob. Sejeme na povrch substrátu a nezasypáváme. Výborným pěstebním substrátem je buničitá vata. Udržujeme přiměřenou vlhkost a teplotu 15–18°C. Nehnojíme. Sklízíme 7–14 dní od výsevu odřezáváním celých rostlin těsně nad povrchem substrátu. Z 1 m² pěstební plochy získáme 0,3–0,4 kg zelené hmoty.

O výrobci

Společnost SEMO a.s. je významná česká společnost zabývající se šlechtěním, produkcí a prodejem osiv zeleniny, květin, léčivých a aromatických rostlin. Navázala na více než 50letou tradici místního šlechtění, která je spojena s bývalou Šlechtitelskou stanicí zeleniny.

Šlechtitelský program se zaměřuje především na zeleninu plodovou a kořenovou, salát, cibuli a zahradní hrášek. Zakládají si na vysoké kvalitě své produkce. Každé osivo, které opustí jejich brány, musí splňovat firemní normy, které jsou v případě klíčivosti i čistoty výrazně přísnější, než stanovuje vyhláška MZE a normy EU.

Skladování

Uchovávejte v suchu.

Výrobce

SEMO a.s.
Smržice 414
798 17 Smržice
Česká republika