SEMO

SEMO Pažitka

1 balení
28,90 Kč 28,90 Kč/balení

Doručení už do 60 minut

1000+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Pažitka Praga je raná, vysoce výnosná odrůda velmi vhodná k rychlení. Listy jsou silnější, delší, tmavozelené, ostřejší chuti. Velmi výnosná. 

Vegetační doba do první sklizně z volných ploch je 120 dnů, při rychlení 22–30 dnů. Při polním pěstování dává 5–7 sklizní. Z 10 m2 můžeme postupně získat 19–23 kg zelené natě, při rychlení z 1 m2  4–4,5 kg zelené natě

Pěstování

Pažitka je plodinou druhé trati a může vytrvat na stanovišti několik let. Vyžaduje záhřevné polohy a kypré hlinitopísčité půdy bohaté na humus. Osivo vyséváme od března do srpna mělce do hnízd. Můžeme též předpěstovat sadbu z výsevu únor – duben, s výsadbou od dubna do května po 20 rostlinách do hnízda. Pěstební spon je 20×20, tj. 250 hnízd na 10 m², nebo řádky 30 cm. K rychlení používáme trsy vyryté na podzim, které se po kratším promrznutí přenášejí do skleníku.

O výrobci

Společnost SEMO a.s. je významná česká společnost zabývající se šlechtěním, produkcí a prodejem osiv zeleniny, květin, léčivých a aromatických rostlin. Navázala na více než 50letou tradici místního šlechtění, která je spojena s bývalou Šlechtitelskou stanicí zeleniny.

Šlechtitelský program se zaměřuje především na zeleninu plodovou a kořenovou, salát, cibuli a zahradní hrášek. Zakládají si na vysoké kvalitě své produkce. Každé osivo, které opustí jejich brány, musí splňovat firemní normy, které jsou v případě klíčivosti i čistoty výrazně přísnější, než stanovuje vyhláška MZE a normy EU.

Skladování

Uchovávejte v suchu.

Výrobce

SEMO a.s.
Smržice 414
798 17 Smržice
Česká republika