SEMO

SEMO Ředkvička Duo

1 balení
29,90 Kč 29,90 Kč/balení

Doručení už do 60 minut

1000+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Velmi raná ředkvička, hodí se pro rychlení i pro polní výsevy s intenzivní agrotechnikou. Dobře se svazkuje. Jedna z nejranějších odrůd, vegetační doba je 31–35 dní.

Červenobílá, kulovitá až ploše kulovitá bulvička s převážně náhlým přechodem do středně silného hlavního kořínku. Povrch je hladký, v horních dvou třetinách červený, ve spodní třetině bílý bez postranních kořínků. Dužnina je převážně narůžovělá, jemná, šťavnatá a nasládlá.  

Pěstování

Ředkvička vyžaduje lehčí, kypré a humusem bohaté půdy s dostatkem pohotových živin a pravidelným zásobováním vodou. Vyséváme do řádků vzdálených 20 cm a rostliny jednotíme na 3–4 cm. Při urychlení je vhodný spon 15 × 3 cm. Na jeden běžný metr řádku potřebujeme 100 semen, vyséváme 2,5 g/m². Vegetační doba je 32–45 dní. Vyžadují pravidelnou závlahu, přemokření po přísušcích zvyšuje riziko praskání. Nepravidelná závlaha také zvyšuje „ostrost“ chuti.

O výrobci

Společnost SEMO a.s. je významná česká společnost zabývající se šlechtěním, produkcí a prodejem osiv zeleniny, květin, léčivých a aromatických rostlin. Navázala na více než 50letou tradici místního šlechtění, která je spojena s bývalou Šlechtitelskou stanicí zeleniny.

Šlechtitelský program se zaměřuje především na zeleninu plodovou a kořenovou, salát, cibuli a zahradní hrášek. Zakládají si na vysoké kvalitě své produkce. Každé osivo, které opustí jejich brány, musí splňovat firemní normy, které jsou v případě klíčivosti i čistoty výrazně přísnější, než stanovuje vyhláška MZE a normy EU.

Skladování

Uchovávejte v suchu.

Výrobce

SEMO a.s.
Smržice 414
798 17 Smržice
Česká republika