Zelí bílé špičaté (min. hm 600 g+)

1 ks
68,00 Kč 68,00 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

600+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Itálie, Holandsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Tyto zašpičatělé lahůdkové odrůdy raného zelí vás překvapí svou sladkou a šťavnatou chutí. Navíc je jemnější a stravitelnější než tradiční kulaté zelí. 

Použití

Lze ho konzumovat syrové v podobě salátu, ale i tepelně upravené. Příprava špičatého zelí je velmi krátká a bezproblémová. Stačí, když listy v teple trochu zavadnou a ztratí část svého objemu – v tu chvíli je hotovo. Malý kulinářský zázrak vzniká přesně na pomezí mezi syrově křupavými a doměkka podušenými listy. Můžete ho přidat do teplých polévek, snese se s těstovinami a je vhodné i do nákypů.

Tip: Připravte si toto zelí jako jednoduchou teplou přílohu k masu nebo rybě.

Před použitím hlávku zbavte zavadlých nebo poškozených vnějších listů, rozkrojte na čtvrtiny a z těch pak nakrájejte tenké nudličky. Košťálu se vyhněte. Jakmile budete mít nudličky připravené, stačí je krátce a prudce opéct na oleji společně s cibulí, solí a kmínem. Po pár minutách zelí zavadne a je hotové. Nakonec ho dochuťte kvalitním bílým vinným octem, nechte ho v teple trochu odpařit a na samotný závěr doslaďte, abyste vyvážili kyselost. Zelí už částečně sladké je, takže bude potřebovat pokaždé jiné množství cukru. Řiďte se chutí, výsledek musí být výrazně sladkokyselý. 

Podávejte s masem či rybou.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Uchovávejte v chladu. 

Složení

Zelí bílé špičaté