Rohlík BEZ KOMPROMISU

Rohlik.cz Tymián v květináči

1 ks
Vyprodáno. Očekáváme v pátek.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Tymián neboli mateřídouška je velmi rozšířeným druhem, který je pěstovaný jako koření. Listy tymiánu jsou drobné, čárkovité, eliptické nebo u některých druhů vejčité. Lístky mohou být také lehce ochmýřené a na okrajích bývají podvinuté.

Květy jsou velmi vonné a lákají včely. Chuť a vůně tymiánu je nahořklá, štiplavá připomínající kafr.

  • Váha zelené hmoty: 30+ g/ks.

Pár slov od tymiánu …

Vyrostl jsem na Moravě, abych udělal váš den chutnějším. Doma ze mě sundejte obal, který prosím zrecyklujte. Pravidelně mě zalévejte zespodu, dopřejte mi dostatek světla, pokojovou teplotu nad 12 °C a nenechte mě dlouho čekat na naše společné vaření. Já z vás za to udělám pravého gurmána.

Použití

Tymián se pro svou výraznou chuť a vůni používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť, je třeba jej ale dávkovat opatrně, protože je velmi silně aromatický.

O výrobci

Lidé z Bylinky.cz pro vás pěstují bylinky na Znojemsku v jednom z nejmodernějších skleníků v Evropě už od roku 2012. Základy firmy stojí na úctě k životnímu prostředí. V boji proti škůdcům nasazují jejich přirozené predátory a výtažky z rostlin. Téměř stoprocentně využívají obnovitelné zdroje energie a k zavlažování používají výhradně dešťovou vodu.

Kam s obalem? 

Složení

Tymián v květináči