U Dolejších Davelský pršut z kýty krájený

100 g
Od českého farmáře
42,90 Kč 429,00 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Nakupujte přímo z receptů za pár sekund

Davelský pršut je sušené maso z vybrané vepřové kýty.

Davelský pršut je českým ekvivalentem italského prosciutta. Připravuje se podle rodinné receptury a jeho samotná výroba trvá celý 1 měsíc. Maso se naloží do směsi soli a vybraného aromatického koření a nechá se zrát v moderních sušírnách. Vyznačuje se rubínovou barvou s tukovým krytím, které chuť sušeného masa krásně podtrhne.

Použití

Pršut se výborně doplňuje s kuřecím masem, rybami i zeleninou. Dá se použít místo šunky, pod vejce nebo jinak upravit jako teplé jídlo.

Tip! Vyzkoušejte pečené brambůrky s pršutem a šalvějí podle následujícího postupu:

Brambory důkladně omyjeme a rozkrojíme podélně na poloviny, uvaříme do poloměkka. Poté je necháme částečně zchladnout. Na každou půlku brambůrky položíme lístek šalvěje a obalíme ji plátkem pršutu. Brambůrky rozložíme na plech vymazaný olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a upečeme je doměkka.

Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH

Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít poctivé řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.

Jak se to dělá?

Maso a uzeniny od Dolejších jsou výjimečné především díky zpracování a kvalitě samotných produktů. Maso pochází z velké části od českých farmářů. Uzeniny jsou vyráběny podle tradičních receptur, které se používaly již za první republiky. Při zpracování masa pečlivě sledují nejmodernější novinky ve výrobních technologiích, které jdou samozřejmě ruku v ruce s ochranou životního prostředí.

Co vám Rohlík přináší?

"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat prodejnu v každém městě v ČR nebo v každém obvodu Prahy. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.

Výrobce

U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 20 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 5 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

vepřová kýta
Dusitanová solící směs
Směs koření
Dusičnanová solicí směs
Cukr
E250 - Dusitan sodný
E251 - Dusičnan sodný

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1713 kJ/413 kcal
Tuky32.4 g
z toho nasycené mastné kyseliny10.7 g
Sacharidy4.7 g
z toho cukry3 g
Bílkoviny25.3 g
Sůl4.8 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.