
U Dolejších Davelský hovězí pršut krájený
100 g- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
Davelský hovězí pršut z uzenářství U Dolejších.
Pršut (též prošuto nebo prosciutto) je druh sušené šunky. Pršut se vyrábí z vybrané svalové partie, ta se očistí a zbaví kůže, šlach a přebytečného tuku. Pak se nakládá do soli nebo směsi soli a koření na několik týdnů až měsíců. Po naložení se očistí a suší se za různých podmínek. několika měsíců až let.
Uzeniny a masné speciality se v Davli připravují podle původních rodinných receptur. Vysoký obsah kvalitního masa a originální koření jim dodávají lahodnou chuť a vůni.
Použití
Pršut se výborně se doplňuje s kuřecím masem, rybami i zeleninou. Dá se použít místo šunky, pod vejce nebo jinak upravit jako teplé jídlo.
Tip! Vyzkoušejte pečené brambůrky s pršutem a šalvějí podle následujícího postupu:
Brambory důkladně omyjeme a rozkrojíme podélně na poloviny, uvaříme do poloměkka. Poté je necháme částečně zchladnout. Na každou půlku brambůrky položíme lístek šalvěje a obalíme ji plátkem pršutu. Brambůrky rozložíme na plech vymazaný olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a upečeme je doměkka.
Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH
Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít poctivé řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.
Jak se to dělá?
Maso a uzeniny od Dolejších jsou výjimečné především díky zpracování a kvalitě samotných produktů. Maso pochází z velké části od českých farmářů. Uzeniny jsou vyráběny podle tradičních receptur, které se používaly již za první republiky. Při zpracování masa pečlivě sledují nejmodernější novinky ve výrobních technologiích, které jdou samozřejmě ruku v ruce s ochranou životního prostředí.
Co vám Rohlík přináší?
"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat prodejnu v každém městě v ČR nebo v každém obvodu Prahy. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Výrobce
U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí zadní |
Dusitanová solící směs |
E250 - Dusitan sodný |
Nutriční hodnoty na 100 g
1356 kJ/324 kcal | |
14.9 g | |
4.9 g | |
3.5 g | |
2.6 g | |
43.6 g | |
4.3 g | |
g |