SEMO

SEMO Brokolice Calabrese F1

1 balení
29,90 Kč 29,90 Kč/balení

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Remontující (obrůstající) odrůda stonkového typu pro postupnou sklizeň růžic. Rostlina je v dospělosti bohatě větvená, středové růžice mají průměr 8–10 cm, boční vyrůstající z paždí listů jsou drobnější. Vegetační doba od výsevu do sklizně je 80–120 dní.

Pěstování

Z pěstitelského hlediska je méně náročná než květák. Můžeme ji pěstovat prakticky ve všech oblastech. Vyžaduje půdy v dobré kondici s pH minimálně 6, optimálně 6,4–7,5. Pro dopěstování velkých kompaktních a kvalitních růžic je třeba pravidelná závlaha a přihnojení dusíkem. Přísušek na počátku tvorby růžic podporuje tvorbu řídkých růžic. Pěstujeme z předpěstované sadby (rané kultury) nebo z přímého výsevu. Několik termínů výsevu nám zajistí rozložení sklizně do delšího období. Sklízíme z výsadby postupně od června, z přímých výsevů od srpna do října. Po sklizni centrální růžice dorůstají růžice boční, sice menší, ale stejně chutné.

O výrobci

Společnost SEMO a.s. je významná česká společnost zabývající se šlechtěním, produkcí a prodejem osiv zeleniny, květin, léčivých a aromatických rostlin. Navázala na více než 50letou tradici místního šlechtění, která je spojena s bývalou Šlechtitelskou stanicí zeleniny.

Šlechtitelský program se zaměřuje především na zeleninu plodovou a kořenovou, salát, cibuli a zahradní hrášek. Zakládají si na vysoké kvalitě své produkce. Každé osivo, které opustí jejich brány, musí splňovat firemní normy, které jsou v případě klíčivosti i čistoty výrazně přísnější, než stanovuje vyhláška MZE a normy EU.

Skladování

Uchovávejte v suchu.

Výrobce

SEMO a.s.
Smržice 414
798 17 Smržice
Česká republika