Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Jahodník polopřevislý stáleplodící odr. Tubby red (jahoda lesní). Druh jahodníku, který je oblíbeným a široce pěstovaným ovocným druhem. Listy jahodníku měsíčního jsou tmavě zelené, trojčetné a mají zoubkované okraje. Jsou podobné listům jiných druhů jahodníků. Jahodník měsíční produkuje bílé květy, které se objevují na dlouhých stoncích.

  • od českého pěstitele

Použití

Jahodník měsíční je ideální pro domácí ovocnou zahradu. Jeho malé, sladké jahůdky jsou vynikající přímou konzumací, do dezertů, džemů, nebo mohou být zmraženy na pozdější použití. 

Pěstování

Preferuje slunné až polostinné stanoviště. Může růst na různých typech půdy, ale nejlépe se mu daří na dobře odvodněné, vlhké a humózní půdě. Jahodník měsíční potřebuje pravidelné zalévání, zejména během suchých období, aby se udržela vlhkost půdy. Je vhodné hnojit jahodník měsíční organickým hnojivem na jaře a pravidelně kontrolovat výživu rostliny.

O pěstiteli

Montano květiny s.r.o. je česká odbytová organizace pro květiny se zaměřením na prodej převážně do obchodních řetězců. Montano květiny s.r.o. hospodaří na 10 ha skleníků a fóliovníků a 15 ha venkovních ploch v okolí Lysé nad Labem.

Pěstitel

Montano květiny s.r.o.
Semice 329
289 17  Semice
Česká republika