- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Jáhly jsou malé žluté kuličky o průměru přibližně 1 mm a vznikají oloupáním a vyleštěním zrn prosa. Proso pochází původně z Asie a do Evropy jej přivezly kočovné kmeny. Jáhly si velmi rychle získaly oblibu u našich předků, protože vařením výrazně nabudou a na dlouhou dobu zasytí. Jáhly jsou také přirozeně bezlepkové. Najdeme je v řadě staročeských receptů, hodí se do slaných i sladkých jídel.
Použití
1. Obsah sáčku spařte a vsypte do 1,5 l vroucí slané vody.
2. Vařte doměkka, cca 10 minut.
O výrobci
Společnost Lagris byla založena roku 1991 jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami. V roce 2002 se stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Za tu dobu získala bohaté zkušenosti, řadu ocenění za kvalitu i design produktů a hlavně důvěru a loajalitu svých zákazníků.
V roce 2002 se společnost stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Tímto krokem rozšířila nejen své portfólio výrobků, ale také své exportní možnosti. V roce 2005 pak společnost změnila své obchodní jméno na Podravka - Lagris a.s., čímž zakončila své začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Výrobce
Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota