Lagris

Lagris Rýže basmati

500 g
69,90 Kč 139,80 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

700+ zákazníků pravidelně nakupuje

Kategorie:
Země původu: Indie, Pákistán,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Tradiční rýže indického subkontinentu s jedinečnou vůní a jemnou oříškovou chutí. Basmati je nejrozšířenějším druhem rýže na indickém subkontinentu. Pro svou jemně oříškovou chuť a jedinečnou vůni ji místní nazývají královnou vůní; což ostatně slovo basmati znamená.

Tato bílá leštěná rýže bez vnější slupky je přirozeně bez lepku i snadno a rychle stravitelná. Její dlouhá zrna jako příloha výborně ladí se všemi kuchyněmi, nejen s indickou.

Použití

Rýži propláchněte a vložte do vroucí osolené vody (2,5 dílu vody na 1 díl rýže). Vařte ve vroucí vodě 10 -12 minut. Potom slijte přebytečnou vodu, dokud rýže nezměkne. Přebytečnou vodu slijte a servírujte.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.

O výrobci

Společnost Lagris byla založena roku 1991 jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami. V roce 2002 se stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Za tu dobu získala bohaté zkušenosti, řadu ocenění za kvalitu i design produktů a hlavně důvěru a loajalitu svých zákazníků. 

V roce 2002 se společnost stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Tímto krokem rozšířila nejen své portfólio výrobků, ale také své exportní možnosti. V roce 2005 pak společnost změnila své obchodní jméno na Podravka - Lagris a.s., čímž zakončila své začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.

Výrobce

Podravka – Lagris a. s.
Dolní Lhota 39 
763 23 Dolní Lhota

Složení

Rýže setá

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1474 kJ/347 kCal
Tuky0.5 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g
Sacharidy77 g
z toho cukry0.4 g
Bílkoviny8.2 g
Sůl0.01 g
Vláknina1.1 g