Limeta 1 ks

1 ks
9,90 Kč 9,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

7000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Brazílie, Mexiko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Limety jsou méně kyselejší než citróny, zároveň jsou více aromatické. Jedna limetka může obsahovat až dvojnásobně tolik šťávy než jeden citron.

Lehké povrchové vady na citrusech jsou způsobeny vlivem počasí a ošleháním větvičkami při růstu plodů. Na chuti a kvalitě dužiny to ale nemá vliv.

Použití

Limety jsou hojně používané do koktejlů a na salátové zálivky. Limetková šťáva zvýrazňuje chuť salátů. Jejich šťávou se dá marinovat maso, v tomto případě už není zapotřebí maso solit. V arabských zemích se nakládají limetky stejně jako ve střední Evropě okurky. Jejich kůra se používá stejně jako citronová na sorbety a moučníky.

Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Limety můžete využít např. v receptu na krevetový koktjl s jablky a limetou nebo nigiri z mořského vlka s plátkem limetky.

Skladování

Limetky skladujte na chladném, suchém místě nebo v chladničce. Nevystavujte je přímému slunečnímu záření, protože zbarvuje jejich slupku do žluta a zmírňuje charakteristickou kyselost.

Upozornění

Brazilské limety odr. Tahiti jsou světlejší barvy. Barva je světlezená až žlutá. Brazilské limety jsou naopak více šťavnaté.
Děkujeme za pochopení

Složení

Limeta
I. jakost
Chemicky ošetřeno
Kalibr 48/54