

Okra (Ibiškovec jedlý), balení
200 gDoručení už do 60 minut
Největší výběr ze supermarketů, farmářských obchodů, lékáren a dalších.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Okra je exotická chutná zelenina, využívaná zejména v asijské kuchyni. Plody mají temně zelenou barvu a jsou jemně ochmýřené, podobně jako cuketa, kterou chuťově také velmi připomínají.
Okra má tvar pětihraných zašpičatělých tobolek s malými jedlými semínky.
Použití
Při krájení i vaření vylučují plody slizovitou, mírně lepkavou bělavou látku, takže jsou vhodné především do polévek a omáček. Plody jsou konzumovány celé i nakrájené, zpravidla příčně – včetně semen či bez nich. Lze je přidávat do masitých pokrmů, zeleninových směsí, omáček, polévek, ale také je podávat osmahnuté na másle jako velmi chutnou, delikátní přílohu.
Tip: Připravte si vynikající okru na koriandru s rajčaty podle následujícího rychlého postupu:
Pokrájenou okru zlehka osmahneme na lžíci olivového oleje, přidáme česnek, kávovou lžičku celého koriandru, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Přidáme kousky loupaných rajčat (čerstvá nebo z konzervy) a dvě lžíce rajského protlaku. Celé povaříme a můžeme servírovat. Finální pokrm lze konzumovat samotný nebo doplněný bílou rýží.
Přejeme dobrou chuť!
Skladování
Okru omyjte, dobře osušte, vložte do papírového či plastového sáčku a skladujte v chladničce.
Složení
Okra (Ibiškovec jedlý) |