
Parmareggio Parmigiano Reggiano Grattuigato parmezán strouhaný
60 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 28 DNŮ
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Přírodní italský sýr Parmigiano-Reggiano strouhaný.
Parmigiano je sýr původem z Itálie, který je vyráběný z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Je charakteristický svou nasládlou chutí a vůní s tóny bylin a ovoce, která je s pokračujícím zráním výraznější. Kůrka je hladká a má světle slámovou barvu a uvnitř zrnitou strukturu, která je drobivá.
Sýr je 100% přírodní a neobsahuje žádné konzervanty. Při výrobě se nechává zrát na kvalitních dřevěných policích. Během prvních dnů zrání se 15–20 dnů namáčí do solného roztoku. Dřevěné police a solný roztok zajistí, že sýr získá na své charakteristické chuti a vůni.
Použití
Parmezán strouhaný se používá převážně jako ozdoba na těstoviny nebo na risotto, ale co takhle zkusit něco nového? Je to velice výrazný sýr, proto je skvělý v kombinaci s nečím méně výrazným.
Tip! Lahodný brokolicový krém s parmezánem:
Nakrájené brambory dejte vařit společně s brokolicí do osolené vody. Uvařené suroviny rozmixujte. Nechte minutu prohřát a vlejte smetanu. Vše rozmixujte do hladkého krému a podle chuti ještě osolte a opepřete. Brokolicový krém ozdobte olivovým olejem a posypte strouhaným parmezánem.
O výrobci
Společnost Caseifici Granterre S.p.A. navazuje na společnost Parmareggio, která vznikla již v roce 1983 v Montecavolo di Quattro Castella. Zaměřuje na výrobu másla a delikátních sýrů. Popularita těchto výborných produktů neustále roste, proto se v posledních letech stala tato společnost světovým lídrem ve výrobě a v prodeji Parmigiano Reggiano.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě od 4–8 °C. Po otevření skladujte v lednici nejlépe ve skleněné nebo plastové nádobě či zabalené ve folii odděleně od ostatních potravin. Spotřebujte do 10 dnů od otevření.
Výrobce
Caseifici Granterre S.p.A.
Via Polonia 30/33
411 22 Modena
Itálie