Papriky Padrone na gril, balení

200 g
Vyprodáno. Očekáváme v pátek.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Kategorie:
Země původu: Španělsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Papriky Padrón jsou odrůdou papriky, jejichž název je odvozen od obce Padrón v provincii A Goruna, Galicie, v severozápadním Španělsku. Jedná se o malé papriky asi 5 cm dlouhé, s barvou v rozmezí od jasně zelené až po žlutavě zelenou a místy červenou. Jejich zvláštnost spočívá v tom, že i když je jejich chuť obvykle jemná, z 10–25 % je obzvláště pálivá. Zda budou papriky hodně, či mírně pálivé závisí na množství vody a slunečního světla během jejich růstu. 

Použití

Pimientos de padrón jsou menší zelené papričky, které patří mezi oblíbené španělské tapas - tedy drobné pochutiny, které si Španělé dopřávají se sklenkou dobrého piva nebo vína. Patří mezi tradiční jídla z oblasti Galície, kde se připravují dozlatova opékané na olivovém oleji. Výborně chutnají plněné kozím nebo balkánským sýrem, lehce ogrilované. Drobná povrchová vada a dehydratace není na závadu.

Pimientos de padrón se mohou připravovat také na grilu. Určitě je proto vyzkoušejte jako přílohu k masu nebo jen tak – po Španělsku – jako chuťovku nebo předkrm.

Tip! Připravte si s námi vynikající tapas.

Omyté a osušené papričky vložte do pánve s rozehřátým olivovým olejem. Papričky začnou pomalu zlátnout a opékat se, často je míchejte, aby se opekly ze všech stran. V průběhu vhoďte do pánve trochu hrubozrnné soli a promíchejte. Jakmile jsou papričky zplasklé a dozlatova opečené ze všech stran, můžete je vyjmout z pánve na talíř. Před servírováním je dostatečně posypte hrubou solí. 

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Papričky skladujte v chladu a suchu – ideálně v chladničce v pootevřeném sáčku.

Složení

Papriky Padrone