Paprika červená špičatá 1 ks

cca 100 g

cca

 12,29 Kč 119,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

5000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Kategorie:
Země původu: Španělsko, Maroko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Paprika červená špičatá je tenkostěná paprika vyznačující se svou osvěžující, sladkou, nepálivou chutí.

Některé kusy mohou být zbarveny do tmavě červené až téměř hnědé barvy, toto zbarvení je naprosté běžné a není důvodem k reklamaci. Zbarvení vždy značí obsah cukru v dužině paprik. A čím je barva tmavší tím jsou papriky sladší.

Použití

Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. V čerstvém stavu je kapie vhodná do salátů, na chlebíčky či jako obloha k teplým jídlům. Tepelně zpracovaná je rovněž výborná, nejlépe v kombinaci s další zeleninou. Kapie také dokáží podtrhnout chuť masa a používají se proto také při dušení, zapékání nebo grilování. 

Tip! Připravte si s námi pečené papriky s česnekem.

Papriky se stopkami poklademe na plech na pečící papír a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C, až se začnou na paprikách dělat puchýře, slupka může být místy i černá. Po upečení plech vyjmeme, papriky do pečícího papíru zabalíme a vložíme do mikrotenového sáčku, který dobře utěsníme, nebo do hrnce s poklicí a necháme zapařit. Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy. Připravíme si zálivku – sůl smícháme s vinným octem, přidáme olivový olej a dobře vidličkou promícháme. Papriky na talíři posypeme prolisovaným česnekem, zalijeme zálivkou a hustě posypeme petrželkou. Podáváme s pečeným masem a bramborem.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Kapie skladujte jako ostatní zeleninu v chladném a suchém prostředí a pokud možno, co nejkratší dobu. V ledničce vydrží při teplotě kolem 5 °C zhruba jeden týden.

Složení

I. jakost