Druid Bulgur

400 g
Bez éček
35,90 Kč 89,75 Kč/kg
Země původu: Turecko,

Popis produktu

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.

Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce. Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování.

Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel, kibbeh). V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

Skladujte a uchovávejte v suchu.
Vařte v mírně osolené vodě po dobu 15–20 minut.

Složení

Drcená pšenice (bulgur)100 %

Alergeny

obiloviny obsahující lepek
Může obsahovat stopy:
podzemnice olejná

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1431 kJ/342 kcal
Tuky1.3 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g
Sacharidy75.9 g
z toho cukry0.4 g
Bílkoviny12.3 g
Sůl0 g
Vláknina g