Druid Čočka červená

400 g
Bez éček
49,90 Kč 124,75 Kč/kg
Kategorie:
Země původu: Turecko,

Popis produktu

Červená čočka pochází z Turecka, ale dnes je známá a rozšířená po celém světě. Při vaření se mění její barva z červené na žlutou a má tendenci se velmi rychle uvařit a rozpadat. Proto je vhodná především do polévek, salátů, pikantních předkrmů nebo jako příloha.

Skladujete v suchém a chladném místě, chraňte před přímým slunečním zářením.

Základní příprava: Nejprve čočku propláchněte čistou vodou. Pak nakrájejte cibuli, po zpěnění cibule přidejte 2 hrnky červené čočky, přilijte 5 hrnků vroucí vody a nechte 5 minut, dokud čočka nezměkne. Poté přidejte dle chuti sůl, pepř a nechte vařit dalších 5 – 7 minut. Pokrm je připraven k servírování.

Recept: Polévka z červené čočky Pro 4 osoby budete potřebovat 2 hrnky červené čočky, 1 litr vody, polévkovou lžíci másla, polévkovou lžíci mouky, mrkev a cibuli. Zvolna osmažte nakrájenou cibuli při nízké teplotě. Po zpěnění cibule přidejte 1 lžíci mouky, směs zamíchejte a poté přidejte vodu, čočku a mrkev nakrájenou na plátky. Povařte čočku a mrkev dokud nezměkne ( 15 – 20 minut). Polévka je hotova a připravena k servírování.

Složení

čočka100 %

Alergeny

Může obsahovat stopy:
obiloviny obsahující lepek
podzemnice olejná
sójové boby
mléko
sezamová semena

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1434 kJ/314.4 kcal
Tuky0.65 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy74.8 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny24.65 g
Sůl0 g
Vláknina g