Parboiled rýže je kyprá, sypká, nelepí se a nerozváří. Navíc úpravou získává na kvalitě a má i vyšší výživové hodnoty než klasická bílá rýže.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 % .
Rýži propláchněte a vložte do vroucí osolené vody (2,5 dílu vody na 1 díl rýže). Vařte ve vroucí vodě 20-25 minut. Potom slijte přebytečnou vodu, rýže je hotová.
Podravka-Lagris, a.s., Dolní Lhota 39, Dolní Lhota 76323
Rýže |
Energetická hodnota | 1473 kJ/347 kcal |
Tuky | 0.7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 77 g |
z toho cukry | 0.4 g |
Bílkoviny | 8.4 g |
Sůl | 0.01 g |
Vláknina | 1.2 g |