BIO Avokádo k dozrání 1 ks

180 g
BIO
44,90 Kč 249,44 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

2000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Kolumbie, Španělsko, Izrael, Maroko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Obohaťte svůj pokrm avokádem v BIO kvalitě, které je určeno k dozrávání

Pro správné dozrání a skladování doporučujeme ponechat doma v pokojové teplotě 2-4dny. Rychlost změknutí je vždy závislá na období v sezóně a okolní teplotě. Doporučujeme pravidelně kontrolovat.

Zralý plod je zvenku tmavozelené až černé barvy, uvnitř měkký a světležlutý. Dužina se dobře roztírá. Ve středu plodu se nachází kulatá nejedlá pecka. 

Vážení zákazníci vezměte prosím na vědomí, že BIO položky jsou pěstovány bez chemického ošetření, a proto jsou náchylnější pro vznik povrchových a vzhledových vad na povrchu plodu. Tyto nevzhledné vady nemají vliv na chuť a kvalitu produktu. Jedná se pouze o vizuální problém, který je u BIO položek naprosto běžný a neměl by být důvodem k reklamaci. Děkujeme za pochopení.

Jak si vybrat avokádo?

Ne všechna jsou stejná – a ne všechna se hodí do stejných receptů. Koko vám ukáže, jak si vybrat to správné, jak poznat, kdy už je zralé a jak z něj vykouzlit to nejlepší guacamole.
 

Použití

Určeno k přímé spotřebě. Díky své krémovité dužině a ořechové chuti je zralé avokádo nejvhodnější jak do salátu, tak na nejrůznější pomazánky, dipy a jiné laskominy. Výtečné je také nakrájené na tenké plátky jako alternativa másla na čerstvé pečivo.

Nebo vyzkoušejte recept na rychlé guacamole podle Koko. Avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte šťávu z limety, dochuťte solí a zamíchejte. Na drobné kousky pak nakrájejte rajčata, červenou cibuli a chilli papričku. Zamíchejte a přidejte prolisovaný česnek, pokud chcete. Na závěr vmíchejte mletý římský kmín a koriandr podle chuti. 

Avokádo můžete využít také při přípravě pomazánky z vejce a avokáda nebo avokádového maki.

Skladování

Skladujte v pokojové teplotě 2–4dny.

Složení

Odrůda Hass