• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.

Zelí kysané červené Samir, sáček

500 g
Skvělá cena
24,90 Kč 49,80 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Samir kysané zelí červené ve slaném nálevu.

Kysané zelí je jemně nakrájené hlávkové zelí, které bylo zkvašeno pomocí bakterií mléčného kvašení. Je charakteristické svou kyselou  chutí, která je způsobena kyselinou mléčnou jež vznikla kvašením cukrů obsažených v nakrájeném zelí. 

Použití

Někdo ho rád jí samotné, někdo naopak volí tepelnou úpravu. Je ideální přílohou k masitým pokrmům.

Tip! Připravte si s námi tradiční plněné knedlíky s uzeným masem a zelím.

Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme je na 12–16 dílků, ty roztlačíme v placičky, poklademe uzeným masem nakrájeným na kostičky a uděláme knedlíky. Hned je zavaříme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, při tom je jednou obrátíme. Na talířích je omastíme cibulí osmaženou na tuku a doplníme čeveným zelím. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zcezené zelí, trochu vody a dusíme. Do téměř měkkého zelí vmícháme hrubě nastrouhané jablko, cukr, ocet, sůl a vše smícháne dohromady. Dochutíme dle chutí.

Přejeme dobrou chuť.

O výrobci

Kysané zelí Samir se vyrábí tradiční metodou přirozeného mléčného kvašení nakládáním krouhaného hlávkového zelí za přídavku soli a kmínu. Začíná to výběrem a vypěstováním správné odrůdy hlávkového zelí a končí dokonale zabaleným sáčkem kysaného zelí a jeho rozvozem k zákazníkovi.

Společnost se stala v listopadu 2003 držitelem certifikátu ČSN EN ISO 9001:2001, který ji zavazuje k dodržování vysoké kvality výrobků, kompletnosti služeb a solidnímu jednání. V roce 2002 uzavřeli smlouvu o sdruženém plnění s autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a.s. Podle této smlouvy je společnost zapojena do Systému sdruženého plnění EKO-KOM a plní tak své povinnosti zajistit zpětný odběr a využití odpadu z obalů.

Skladování

Skladujte v chladu do 10 °C, chraňte před světlem. Po otevření urychleně spotřebujte. Spotřebujte do data vyznačeném na obalu.

Výrobce

Samir Kysané Zelí s.r.o.
Masarykova 374
411 56   Bohušovice nad Ohří
Česká republika

Složení

Zelí červené
Jedlá sůl
Kmín
Konzervant
E202 - Sorban draselný

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota97 kJ/23 kcal
Tuky0.1 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g
Sacharidy4.6 g
z toho cukry0.2 g
Bílkoviny0.8 g
Sůl1.09 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.