Zelí kysané červené Samir, sáček

500 g
24,90 Kč 49,80 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

SAMIR kysané zelí červené ve slaném nálevu.

Kysané zelí je jemně nakrájené hlávkové zelí, které bylo zkvašeno pomocí bakterií mléčného kvašení. Je charakteristické svou kyselou  chutí, která je způsobena kyselinou mléčnou jež vznikla kvašením cukrů obsažených v nakrájeném zelí. 

Použití

Někdo ho rád jí samotné, někdo naopak volí tepelnou úpravu. Ideální příloha k masitým pokrmům.
Vyzkoušejte tradiční recept na plněné knedlíky uzeným masem se zelím: Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme je na 12-16 dílků, ty roztlačíme v placičky, poklademe uzeným masem nakrájeným na kostičky a uděláme knedlíky. Hned je zavaříme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, při tom je jednou obrátíme. Na talířích je omastíme cibulí osmaženou na tuku a doplníme čeveným nebo bílým lysaným zelím, které připravíme následovně. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zcezené zelí, trochu vody a dusíme. Do téměř měkkého zelí vmícháme hrubě nastrouhané jablko, cukr, ocet, sůl a vše smícháne dohromady. Dochutíme dle chutí.

O výrobci

Společnost Samir Kysané Zelí s.r.o. vznikla v roce 2000, kdy koupila výrobu od firmy SAMIR - Samková Irena, a navázala tak na tradici výroby kysaného zelí v Brništi, která se datuje od roku 1988. Kysané zelí SAMIR vyrábí tradiční metodou přirozeného mléčného kvašení nakládáním krouhaného hlávkového zelí za přídavku soli a kmínu. . Začíná to výběrem a vypěstováním správné odrůdy hlávkového zelí a končí dokonale zabaleným sáčkem kysaného zelí a jeho rozvozem k zákazníkovi. Společnost se stala v listopadu 2003 držitelem certifikátu ČSN EN ISO 9001:2001, který ji zavazuje k dodržování vysoké kvality výrobků, kompletnosti služeb a solidnímu jednání. V roce 2002 uzavřeli smlouvu o sdruženém plnění s autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a.s. Podle této smlouvy je společnost zapojena do Systému sdruženého plnění EKO-KOM pod klientským číslem EK-F04020327 a plní tak své povinnosti zajistit zpětný odběr a využití odpadu z obalů.

Skladování

Skladujte v chladu do 10°C, chraňte před světlem. Po otevření urychleně spotřebujte. Spotřebujte do data vyznačeném na obalu.

Výrobce

Samir Kysané Zelí s.r.o.
Masarykova 374
411 56   Bohušovice nad Ohří
Česká republika

Složení

Zelí červené
Jedlá sůl
Kmín
Konzervant
E202 - Sorban draselný

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota97 kJ/23 kcal
Tuky0.1 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g
Sacharidy4.6 g
z toho cukry0.2 g
Bílkoviny0.8 g
Sůl1.09 g
Vláknina g