
Lagris
Lagris Čočka beluga
250 gDoručení už do 60 minut
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čočka beluga (nebo také černá čočka) se řadí mezi drobnozrnné čočky. Hodí se nejen do salátů, ale také jako samostatná příloha či do pomazánek.
Je přirozeně bezlepková a nepostradatelná hlavně v jídelníčku vegetariánů.
Použití
Přebranou a propláchnutou čočku vsypeme do studené vody a vaříme doměkka. Solíme dle chuti před úplným změknutím. Čočku beluga není potřeba předem namáčet.
O výrobci
Společnost Lagris byla založena roku 1991 jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami. V roce 2002 se stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Za tu dobu získala bohaté zkušenosti, řadu ocenění za kvalitu i design produktů a hlavně důvěru a loajalitu svých zákazníků.
V roce 2002 se společnost stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Tímto krokem rozšířila nejen své portfólio výrobků, ale také své exportní možnosti. V roce 2005 pak společnost změnila své obchodní jméno na Podravka - Lagris a.s., čímž zakončila své začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Výrobce
Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota
Složení
Černá čočka Beluga |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1380 kJ/330 kCal |
Tuky | 1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g |
Sacharidy | 46 g |
z toho cukry | 1 g |
Bílkoviny | 27 g |
Sůl | 0.01 g |
Vláknina | 14 g |