- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Prosciutto crudo je italská suchá šunka, tepelně neupravená, zpravidla nakrájená na velmi tenké plátky.
Řada regionů v Itálii má své vlastní varianty prosciutta, z nichž každá má stupeň chráněného statusu, ale nejcennější jsou CHOP Prosciutto di Parma z regionu Emilia-Romagna a CHOP Prosciutto di San Daniele z regionu Friuli-Venezia Giulia.
Použití
Plátky prosciutto crudo v italské kuchyni se často podávají jako předkrm, ovinuté kolem slané tyčinky, nebo s melounem. Přidávají se k vařené jarní zelenině, do jednoduché omáčky se smetanou na těstoviny, do nádivkek pro různá masa a používají se v mnoha dalších pokrmech.
Můžete si připravit k rychlé večeři vejce se špenátem a prosciuttem: špenátové listy opláchněte a osušte, rozehřejte olej na pánvi, vložte nasekanou cibulku, prosciutto, listy špenátu a rozklepněte vejce. Osolte, opepřete a opečte. Podávejte s pečivem.
O výrobci
Azzola Carni je italská společnost, která se zaměřuje na výrobu uzenářských specialit. Všechny své produkty vyrábí s láskou podle originálních tradičních receptur, které zajišťují skvělou chuť a tu nejvyšší možnou kvalitu.
Skladování
Uchovávejte v chladničce při teplotě 2–4 °C.
Výrobce
Azzola Carni
Lungolinea Pio VI
80 - Terracina
Itálie