Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

El Dorado

El Dorado Rum 8 YO, gift box 40% vol.

0.7 l
CZK 689.90  CZK 779.90*
CZK 985.57 /l
Favorable price

Delivery within 60 minutes

300+ customers have in favorites

This product is for those over 18 only.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Category:
Country: Guyana,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Prémiový třtinový rum. El Dorado Rum 8 YO je směs rumů zrajících minimálně 8 let. Tato směs je složena z rumů vyrobených sudovou kontinuální destilací - bývalý Enmore Estate, francouzskou kontinuální destilací Savalle - bývalý Uitvlugt Estate a rumů vyrobených kontinuální Coffey destilací.

Rumy zrají v dubových sudech v Guayaně, kde je ideální prostředí pro zrání. Při teplotě 30 až 34 °C je proces oxidace rychlejší a vytváří jemnou vůni. Většina rumů je stařena v sudech po bourbonu, které jsou zevnitř znovu vypáleny, aby rumy více absorbovaly znaky dřeva. El Dorado Rum 8 YO je velmi jemný rum, kulatý v chuti, s lehce nasládlým vjemem, jemným dotykem dubu a mléčného karamelu, s lehkým až středně plným tělem, s tóny tabáku, které se příjemně prolínají s nesmělým aroma peckovitého ovoce a flambovaných banánů.

  • Obsah alkoholu: 40 % obj.

Použití

Je výborný jak k samotnému popíjení, tak i pro namíchání mnoha premiových drinků. 

O výrobci

Guayana v indiánském jazyce znamená “země s velkým počtem řek”. Není divu, když 8,5% jejího území pokrývají právě řeky. Rozkládá se mezi Venezuelou, Surinamem, Brazílií a Atlantickým oceánem v Jižní Americe. Přestože je součástí pevniny, oficiálně patří ke Karibiku. Klima v Guayaně je rovníkové - teplé ale příjemné po velkou část roku (průměrná teplota ve stínu 27°С). Demerara Distillers zpracovává pouze tu nejlepší cukrovou třtinu z Guyany a rumy El Dorado jsou vyráběny podle několik století starého receptu.

Základem pro výrobu rumu El Dorado je melasa, která se zředí vodou, přidají se kvasinky a při kontrolované teplotě 28–32°C probíhá fermentace. Následuje unikátní sudová kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still), kterou dnes používá pouze společnost Demerara Distillers. Po destilaci následuje staření rumů v dubových sudech. Díky jedinečnému způsobu destilace a použití výhradně melasy jako základu tvoří El Dorado rum samostatnou kategorii karibských rumů – Demerara. Tím je také dána jejich obecná charakteristika: velmi aromatické, s plným tělem a bohatou chutí

Skladování

Optimální způsob skladování lahví je ve tmě při teplotě do 20 °C v kolmé poloze.

Výrobce

Demerara Distillers Europe B.V.
Ankersmidplein 2 - 5th Floor
1506 CK Zaandam
Nizozemsko
info@ddl-europe.nl

Composition

Obsah alkoholu40 %