Rajčata balená, balení

1 kg
Bez éček
54,90 Kč 54,90 Kč/kg
Země původu: Španělsko, Holandsko,

Popis produktu

Rajčata balená ve vaničce.
Rajčata řadíme mezi plodovou zeleninu, která se pěstuje ve všech zemích světa. Rajčata obsahují vitamín B1, B2, B6, C, E a provitamín A, z minerálních látek vápník, fosfor, železo, jód, měď a draslík. Zralá rajčata jsou bohatá na Beta-karoten. Obsahují více než 90 % vody, cca 5 % sacharidů a 2,5 % bílkovin. Mají vysoký podíl vlákniny, naopak tuk neobsahují téměř žádný.

Použití

Rajčata jsou oblíbenou potravinou a jsou celoročně běžnou součástí naší kuchyně se širokým využitím. Chutné jsou ve studené kuchyni i po tepelné úpravě. Rajčata se využívají v syrovém stavu jako příloha k hlavním jídlům nebo do zeleninových či těstovinových salátů. Inspiraci najdeme převážně v italské kuchyni, která se bez rajčat vůbec neobejde. Rajčatová omáčka na těstoviny, na pizzu, salát s bazalkou a mozzarelou, polévka nebo dušené maso s čerstvými rajčaty, rajčata zapečená s jakýmkoli sýrem. Ale i v české kuchyni najdeme dost inspirací. Třeba rajčatový salát s cibulí - kousky rajčat a čerstvou, mladou a křehkou cibulku na půlkolečka smícháme s majonézou, solí a pepřem. Místo cibule můžeme přidat česnek a máme opět další salát; oba se hodí spíš jako příloha.

Skladování

Ideální teplota pro uchování chuti rajčat by se měla pohybovat lehce nad 10 °C. Rajčata nejsou určena pro dlouhodobější skladování. Po dozrání vydrží jenom pár dnů.

Složení

Rajčata
I. jakost