• Vážení zákazníci, velice se omlouváme. Bohužel se potýkáme s nedostatkem skladových kapacit, proto se na nás nemůžete spolehnout tak, jak jste zvyklí. 
    Zobrazit více

BIO Datle Medjool, vanička

Tento produkt již není v nabídce.
Země původu: dle aktuální nabídky
pro přesnou informaci kontaktujte zákaznickou podporu

Medově sladké datle Medjool v BIO kvalitě.

Odrůda Medjool je považována za prémiovou a často je nazývána "královnou datlí". 

Tyto datle se dovážejí většinou sušené. Sušení probíhá většinou přirozeně, kdy se datle nechají dozrát a usušit na slunci, teprve poté se sklízejí. Výhodou je, že tyto datle zůstávají i po usušení šťavnaté a měkké. Jejich chuť je výrazná s tóny karamelu, skořice a medu.

Použití

Datle se výborně hodí k sýrům, sušeným šunkám a křupavému pečivu, ale lze si je vychutnat i samotné. Jsou vhodné do jogurtů, snídaňových kaší i do těsta k přípravě koláčů a dortů. 

Často jsou využívány k přípravě raw pokrmů, jelikož mají vysoké nutriční hodnoty.

Tip! Připravte si s námi úžasnou pochoutku datle v čokoládě plněné mandlemi.

Datle nakrojíme, vyjmeme pecku a vložíme do nich 1–2 mandle. Takto plněné datle pomocí párátka namáčíme do horké hořké čokolády, kterou jsme si rozehřáli v kastrůlku s kokosovým olejem. Datle v čokoládě pokládáme na pečící papír, kde je můžeme ještě podle své preference nazdobit. Poté vložíme na 15 minut do mrazáku a máme hotovo.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Doporučujeme skladovat v chladničce při 2–4 °C.

Složení

Bio datle Medjool