Handl Tyrol

Handl Tyrol Tyrolská slanina

80 g
Prémiová kvalita
81,70 Kč 1 021,25 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

60+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Rakousko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Tyrolská slanina, specialita tyrolské kuchyně vyráběná z vepřového masa.

Slanina se vyrábí ručně za použití tradičních receptur a metod z toho nejlepšího vepřového masa. Surové maso se naloží do mořské soli a ochutí se čerstvými bylinkami. Nechá se zrát dlouhých 6 měsíců na čistém, horském vzduchu, díky čemuž získá svou charakteristickou, slanou chuť. Nakonec se mírně zaudí nad bukovým dřevem.

Tiroler Speck nese chráněné zeměpisné označení. Obsah soli maximálně 5 %. 

Použití

Tyrolskou slaninu si můžete vychutnat jak za tepla, tak za studena. Hodí se jako obloha na máslem pomazané, čerstvé pečivo. Můžete ji ale využít například při přípravě tradičních anglických snídaní nebo jako doplněk při přípravě obědu.

Co jste možná nevěděli...

Základem úspěchu Handl Tyrol je v zachování tradiční řemeslné výroby a původních rodinných receptur, proto ve výrobcích nenaleznete žádná přidaná barviva ani látky zvýrazňující chuť.

Používají výhradně vybrané maso s kontrolovaným původem. Maso s pečetí kvality AMA pochází z Rakouska a maso s certifikátem QS nachází původ v Německu, převážně z oblasti Bavorska.

Surové maso doplňují čerstvé, ručně sbírané bylinky, které dají pochoutkám na správné, charakteristické chuti. Kombinace a poměr bylinek je rodinným tajemstvím, jedná se ale především o mořskou sůl ze Sicílie, jalovec se speciálním zpracováním, česnek z lokálních farem a pepř z Brazílie.

O výrobci

Historie společnosti Handl Tyrol se váže k roku 1902, kdy Karl Handl I. otevřel své první řeznictví v centru Pians, Tyrolsko. Specializuje se na výrobu originálních specialit z CHZO jako je Tiroler Speck, šunky, syrové klobásky a další lahůdkové tapas.

Maso pochází z pečlivě kontrolovaných chovů z Rakouska a Německa. Navíc musí být držitelem certifikátu kvality AMA, což znamená, že je maso pod neustálým dohledem auditorů. K dochucení používá ty nejlepší bylinky, které jsou mimo jiné sbírané výhradně ručně. Všechny receptury jsou rodinného dědictví, a tak přechází vždy z generace na generaci.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 2–7 °C. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.

Výrobce

Handl Tyrol GmbH
Bundesstraße 33
6551 Gemeinde Pians
Rakousko

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 31 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 10 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso
Dusitanová solící směs
Mořská sůl
Konzervant
E250 - Dusitan sodný
Koření
Dextróza
Konzervant
E252 - Dusičnan draselný
Kouř
Obsah soli nejvýše5 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1695 kJ/409 kCal
Tuky35 g
z toho nasycené mastné kyseliny14 g
Sacharidy0.5 g
z toho cukry g
Bílkoviny23 g
Sůl4 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.