Dodoni

Dodoni Feta sýr

150 g
99,90 Kč 666,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

700+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Řecko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Slaný sýr tvarohového typu z kvalitního pasterizovaného ovčího a kozího mléka. 

Feta je tradiční řecký sýr s vyšším obsahem tuku, vyrobený z ovčího a kozího mléka v poměru 70 % a 30 %. Sýrové těsto zraje se nechá zrát ve slaném nálevu, díky čemuž získá svou charakteristickou chuť.

Použití

Užijte si ho samotný s olivovým olejem a oreganem nebo ho vyzkoušejte v salátech, koláčích, omeletách. Ideální je také do sendvičů, k ovoci a zelenině nebo na zapékání.

Tip! Vyzkoušejte recept na výborné baby brambory plněné kuřecím masem a fetou.Kuřecí prsa potřeme olivovým olejem, solí, pepřem a uzenou paprikou a pečeme asi 190 minut na 190 °C. Uvařené brambory podélně rozkrojte a lžičkou je opatrně vyškrabte až po slupku. Smíchejte drcené pistácie, nasekanou petrželku, upečená kuřecí prsa, 5 nebo 6 lžíce olivového oleje a sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte vidličkou. Brambory položte na plech a každou naplňte připravenou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C po dobu asi 15 minut. 

O výrobci

Dodoni je jednou z předních mlékáren v Řecku a lídrem na trhu, a to od roku 1963. Hlavním cílem společnosti je získat čerstvé mléko převážně produkované zemědělci společnosti Epirus. V sortimentu společnosti naleznete světově proslulou fetu, čerstvé mléko, jogurt, tvrdé kravské sýry, galotyri, máslo a mnoho dalších čerstvých produktů.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě do 6 °C.

Výrobce

Dodoni S.A.
Tagmatarchi Kostaki Str 1 
Eleousa 455 00
Řecko

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 41 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 10 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Pasterizované ovčí mléko70 %
Pasterizované kozí mléko30 %
Mlékařské kultury
Syřidlo
Jedlá sůl

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1075 kJ/257 kCal
Tuky21 g
z toho nasycené mastné kyseliny15.7 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny17 g
Sůl2 g
Vláknina g

Alergeny

Mléko
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.