Handl Tyrol Tyrolské klobásky, jemně uzené a sušené vzduchem

100 g
Prémiová kvalita
79,90 Kč 799,00 Kč/kg
Země původu: Rakousko,

Tyrolské syrové klobásky z vepřového masa, za studena sušené vzduchem.

Kaminwurzerl je tyrolská specialita, která se vyrábí ručně za použití sto let staré receptury a metod. Surové maso se jemně pomele a ochutí se čerstvými bylinkami. Nechá se sušit na čistém, horském vzduchu, a nakonec se zaudí nad bukovým dřevem. Vyniká jemnou chutí s kořeněnými tóny a lehkou zrnitostí při nářezu.

Wurzerl je držitelem pečetě kvality AMA.

Použití

Vzduchem sušené Tyrolské klobásky se skvěle hodí jako malé pohoštění na stůl. Vychutnat si je můžete s čerstvě křupavou bagetkou nebo jen tak samotné v kombinaci s dobře vychlazeným pivem.

Co jste možná nevěděli...

Základem úspěchu Handl Tyrol je v zachování tradiční řemeslné výroby a původních rodinných receptur, proto ve výrobcích nenaleznete žádná přidaná barviva ani látky zvýrazňující chuť.

Používají výhradně vybrané maso s kontrolovaným původem. Maso s pečetí kvality AMA pochází z Rakouska a maso s certifikátem QS nachází původ v Německu, převážně z oblasti Bavorska.

Surové maso doplňují čerstvé, ručně sbírané bylinky, které dají pochoutkám na správné, charakteristické chuti. Kombinace a poměr bylinek je rodinným tajemstvím, jedná se ale především o mořskou sůl ze Sicílie, jalovec se speciálním zpracováním, česnek z lokálních farem a pepř z Brazílie.

O výrobci

Historie společnosti Handl Tyrol se váže k roku 1902, kdy Karl Handl I. otevřel své první řeznictví v centru Pians, Tyrolsko. Specializuje se na výrobu originálních specialit z CHZO jako je Tiroler Speck, šunky, syrové klobásky a další lahůdkové tapas.

Maso pochází z pečlivě kontrolovaných chovů z Rakouska a Německa. Navíc musí být držitelem certifikátu kvality AMA, což znamená, že je maso pod neustálým dohledem auditorů. K dochucení používá ty nejlepší bylinky, které jsou mimo jiné sbírané výhradně ručně. Všechny receptury jsou rodinného dědictví, a tak přechází vždy z generace na generaci.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 2–7 °C. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.

Výrobce

Handl Tyrol GmbH
Bundesstraße 33
6551 Gemeinde Pians
Rakousko

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 45 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 10 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso
Vepřové sádlo
Dusitanová solící směs
Jedlá mořská sůl
Konzervant
E250 - Dusitan sodný
Koření
Dextróza
Cukr
antioxidant
E301 - Askorban sodný
Startovací kultury
Jedlá umělá střívka
Hovězí kolagen
Kouř

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1797 kJ/433 kcal
Tuky35 g
z toho nasycené mastné kyseliny14 g
Sacharidy0.5 g
z toho cukry0.5 g
Bílkoviny29 g
Sůl4.5 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.