Agrola Jogurt bílý

200 g
19,90 Kč 99,50 Kč/kg
Český původ na rohlíku
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Lahodný jogurt z neodstředěného nehomogenizovaného plnotučného mléka je vyráběn za pomoci pečlivě vybrané směsi bakterií mléčného kvašení a je zahuštěn pouze sušeným odstředěným mlékem. Všechny suroviny jsou vybírány tak, aby byla stoprocentně zaručena jeho lahodná chuť a tuhá konzistence. Navíc tak výsledný jogurt dosahuje vysokého obsahu bílkovin a vápníku. Právě pro tyto složky jsou mléčné výrobky tolik ceněny.

Použití

Jogurt je funkční potravina, která obsahuje ve větší míře zdraví prospěšné látky a snižuje výskyt různých chronických onemocnění. Má nízký glykemický index, díky čemuž nezatěžuje organismus, má vysoký obsah bílkovin. Jogurtové kultury produkují enzym laktáza, který již v samotném jogurtu štěpí laktózu na glukózu a galaktózu, s jejichž trávením nemají problémy ani lidé s intolerancí laktózy. Pro ně jsou tedy jogurty vhodnou alternativou konzumace mléka. Pozitivně ovlivňuje střevní mikroflóru, využívá se k úpravě zažívání, harmonizuje střevní mikroflóru po užívání antibiotik.

Jogurt je skvělá potravina pro použití v kuchyni, kde má široké uplatnění. Jíme ho nejen ke snídani, ale používáme ho také jako přísadu do sladkých i slaných jídel, jako např. marinád na maso a různých moučníků. Můžeme jej též použít na zklidnění popálenin, nebo zjemnění rukou.

Díky nehomogenizovanému plnotučnému mléku a zakysávání ve skle se pod víčkem přirozeně vytvoří tuková vrstva. 
Jejím odstraněním získáte nízkotučný jogurt bez jakéhokoli zásahu do přírodního složení.

O výrobci 

Firma Agro-la, spol. s.r.o. byla založena v roce 1992 jako přímý pokračovatel činnosti Zemědělské oblastní laboratoře, která zde působila od roku 1976. Hlavním zaměřením zůstala orientace na laboratorní činnost pro zemědělství, potravinářství a životní prostředí. Nově byl zaveden program přípravy a distribuce živných půd pro mikrobiologii, mikrobiologické rozbory a příprava specielních mlékárenských kultur. V návaznosti na tuto činnost byla v roce 1993 zahájena výroba jogurtů, která se stala díky jedinečné kvalitě produktů jednou z nejdůležitějších činností firmy. V roce 2004 získaly jogurty ocenění národní značky kvality potravin Klasa.

Skladování

Uchovávejte 4 – 8°C, po otevření ihned spotřebujte.

Výrobce

Agro-la, spol. s r.o.
Jiráskovo předměstí 630
377 01 Jindřichův Hradec

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 15 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 7 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Nehomogenizované plnotučné mléko
Sušené mléko
Mléčné kultury
Vápník Ca²⁺ (mg)210

Alergeny

Mléko

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota360 kJ/86 kcal
Tuky3.5 g
z toho nasycené mastné kyseliny2.3 g
Sacharidy7.7 g
z toho cukry7.7 g
Bílkoviny5.9 g
Sůl0.2 g
Vláknina g