
Farma Bláto Jogurt z pastvy bílý
370 ml- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
Bílý jogurt z kvalitního mléka z pastvy se zvýšeným obsahem vitamínů a omega 3 mastných kyselin.
Jogurty se vyrábí z plnotučného mléka od krav z volného chovu na pastvinách, jen za pomoci termofilní kultury bez dalších přídavků, jako sušeného mléka a dalších zahušťovadel. Jogurty z Farma Bláto se vymykají také tím, že jsou vyráběny ze sladkého mléka, díky krmení krav, které je prosté siláží. Takové mléko je na trhu vzácností.
Vyrobeno klasickou metodou zrání v obalu. Jogurt není zahušťován škroby.
Použití
Po otevření ihned spotřebujte.
O výrobci
Vize rodinné Farmy Bláto se začala formovat již v roce 1998, kdy se mladí nadšenci vrhli do rekonstrukce zchátralého mlýna a rybníka. V pět a půl hektarovém rybníce se chovají zejména vánoční kapři, amuři, candáti a štiky. Od roku 2012 rozšířili zemědělskou činnost do nedaleké obce Bláto, kde začali rekonstruovat bývalý areál JZD. Hospodaření na statku bylo zaměřeno na pastvinářské zemědělství s mléčnou produkcí. Chovány jsou zde krávy Brown Swiss a Jersey. Na farmě se také chová stádo koz Anglonubijských, Hnědých i kříženek. Dále zde můžete potkat i ovce, osly, všemožnou drůbež a Daňky.
Zvířatům se na farmě věnují s lázeňskou péčí a oni se za to oplácejí výborným kvalitním mlékem z pastvy. Takové mléko je zdraví prospěšné, obsahuje zvýšený podíl vitamínů a omega 3 mastných kyselin. Krávy jsou pasené jen na jetelotravním a lučním porostu. V kravínu jsou krmeny pouze senem a jádrem. Na farmě je zcela zakázáno krmit mléčný dobytek siláží či senáží. Z takto kvalitního mléka se vyrábí podle několik set let starých receptur tvrdé a polotvrdé zrající sýry s Alpskou kulturou. O sýry se po několik měsíců starají ve zracích místnostech v útrobách kamenného statku.
Než se dostane sýr na Váš stůl, projde až stokrát rukou zaměstnanců na farmě. Každodenní péče se nakonec odráží v neskutečný gurmánský zážitek. Na statku se také vyrábí další mléčné produkty, jako je například jogurt, tvaroh, kefír, ricottu, acidofilní mléko, máslo a čerstvý sýr.
Skladování
Skladujte při teplotě 2–8 °C.
Výrobce
Farma Bláto s.r.o.
Žíšov 11
285 04, Vavřinec
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Kravské mléko |
Jogurtová kultura |
Alergeny
Mléko |