Slide 1 of 3

Gourmet Striploin nízký roštěnec

200 g
Vyzrálé maso
119,90 Kč 599,50 Kč/kg
Země původu: Uruguay,

Popis produktu

Vyzrálý nízký roštěnec, také označován jako striplon, je maso, které pochází ze hřbetu zvířete.

Striplon Názvem "vysoký roštěnec" je označována část, která směřuje dopředu k hlavě. Naopak zadní roštěná je všeobecně známá jako "nízký roštěnec". Obě části se od sebe poznají v řezu.

  • Zabaleno: ve vakuu
  • Mokré zrání: 4-5 týdnů

Maso pochází z Uruguaye. Skot je krmenný výhradně trávou a při porážce je starý 24 měsíců. Jedná se o kombinovaná plemena Angus, Hereford nabo Zebu. Steaky zrají minimálně 40 dní ve vakuových sáčcích, jedná se tedy o mokré zrání. Vzhledem k zamezení přístupu vzduchu vakuovým balením dochází k tvorbě kyseliny mléčné. Typickým znakem po otevření balení je pak kyselý zápach. V tomto případě ale postačí maso ponechat několik minut odvětrat. Nepříjemný zápach zmizí a působením kyslíku získá maso zářivější barvu. Maso je pak velmi šťavnaté a chutné.
 


Použití

Striploin můžete naložit do marinády, kterou si připravíte z olivového oleje, worcestrové omáčky, sojové omáčky, balsamikového octa, hořčice, stroužku česneku a černého pepře. Česnek rozdrťte a všechny ingredience smíchejte. Na marinování se skvěle hodí pevnější igelitový sáček, do kterého vložíte striploin steak, marinádu a vše promnete. Postavte do misky, aby marináda nevytekla, a nechte v chladu odležet min. jednu hodinu. Marinovat delší dobu můžete pro větší křehkost masa. Pak striploin klasicky na grilu opečte a nechte cca 10 min. odpočinout v teplé troubě při 100°C a podávejte, třeba s restovanou zeleninou a topinkami.

O výrobci

Bidfood se objevil na trhu už roku 1990 v dánském zastoupení společnosti Nowaco, dnes vlastní několik závodů a značek. Firma se zabývá především distribucí mražených a chlazených potravin. Společnost dále vyvíjí a vyrábí potraviny s vlastními značkami. Firma má pod křídly hned několik vlastních značek jako jsou například Nowaco, Prima, Petron, Gurmet, Banquet, Drůbež Dýšina, Bagetier, Dobroty babičky Kláry, Coronet a také Meliko.

Skladování

Skladujte při teplotě 0 - 4°C.

Výrobce

Bidfood Czech Republic s.r.o.
V Růžovém údolí 553
278 01 Kralupy nad Vltavou 
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 9 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Striploin - nízký roštěnec