Přihlásit Můj účet

Zapomenuté heslo na Rohlik.cz

Pro obnovení hesla zadejte email na který jste se zaregistrovali.


Nabídka
0
0 Kč

Váš košík čeká, co dobrého si vyberete :-)

Dr. Oetker Cukr na sirup 500 g

Dr. Oetker Cukr na sirup

Dr. Oetker Cukr na sirup

500 g
34,90 Kč (69,80 Kč/kg)
Popis produktu

Želírovací a konzervační přípravky.

Návod k přípravě:

Příprava sirupu z ovoce: 500 g ovoce, 100–300 ml vody (v závislosti na šťavnatosti ovoce).

  1. Umyté ovoce rozmačkáme nebo nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce s vodou a povaříme asi 5–10 minut.
  2. Necháme zchladnout, přidáme obsah sáčku a necháme přes noc v chladničce.
  3. Ovoce přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme do varu, krátce povaříme 3–5 minut a odebereme případnou pěnu. Horký sirup nalijeme do sterilních lahví, uzavřeme víčkem a láhve asi na 20 minut dáme naležato.

Příprava sirupu z bezového květu, bylinek nebo zázvoru: 5 velkých květů bezu černého nebo 3 hrsti bylinek nebo 150 g zázvoru, 500 ml vody.

  1. Na přípravu sirupu z bezu nebo bylinek namočíme květy nebo bylinky do horké (ne vroucí) převařené vody. Na přípravu zázvorového sirupu zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky a 10 minut povaříme.
  2. Do zchladlé směsi přidáme obsah sáčku a necháme asi 24 hodin v chladničce.
  3. Směs přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme do varu a povaříme asi 10–15 minut.
  4. Horký sirup nalijeme do sterilních lahví, uzavřeme víčkem a láhve asi na 20 minut dáme naležato. Sirup po otevření skladujte v chladničce. Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.

Skladování: Skladujte v suchu!

Výrobce: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika

Složení

Cukr, kyselina (kyselina citrónová), enzym celuláza a pektináza do potravin.

Alergeny: neuvádí se. Může obsahovat stopy lepku, vajec a mléka.

Výživové údaje: energie 1694 kJ/399 kcal, Tuky 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 98 g, z toho cukry 98 g, Bílkoviny 0 g, Sůl 0 g.

Čas doručení si zvolíte až v objednávce OK