-14 %

Dr. Oetker Cukr na sirup

500 g
Éčka
(Celkem 1)
Akce do 30. 6.
29,90 Kč 59,80 Kč/kg34,90 Kč
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Želírovací a konzervační přípravky.

Návod k přípravě:

Příprava sirupu z ovoce: 500 g ovoce, 100-300 ml vody (v závislosti na šťavnatosti ovoce).
1. Umyté ovoce rozmačkáme nebo nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce s vodou a povaříme asi 5-10 minut. 2. Necháme zchladnout, přidáme obsah sáčku a necháme přes noc v chladničce. 3. Ovoce přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme do varu, krátce povaříme 3-5 minut a odebereme případnou pěnu. Horký sirup nalijeme do sterilních lahví, uzavřeme víčkem a láhve asi na 20 minut dáme naležato.

Příprava sirupu z bezového květu, bylinek nebo zázvoru: 5 velkých květů bezu černého nebo 3 hrsti bylinek nebo 150 g zázvoru, 500 ml vody. 1. Na přípravu sirupu z bezu nebo bylinek namočíme květy nebo bylinky do horké (ne vroucí) převařené vody. Na přípravu zázvorového sirupu zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky a 10 minut povaříme. 2. Do zchladlé směsi přidáme obsah sáčku a necháme asi 24 hodin v chladničce. 3. Směs přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme do varu a povaříme asi 10-15 minut. 4. Horký sirup nalijeme do sterilních lahví, uzavřeme víčkem a láhve asi na 20 minut dáme naležato. Sirup po otevření skladujte v chladničce. Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.

Skladování: Skladujte v suchu!

Výrobce: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika

Složení

Cukr
Kyselina
E330 - Kyselina citronováŠkodlivost 0 z 6
Enzym
Celuláza
Pektináza

Alergeny

Může obsahovat stopy:
Obiloviny obsahující lepek
Vejce
Mléko

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1694 kJ/399 kcal
Tuky0 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy98 g
z toho cukry98 g
Bílkoviny0 g
Sůl0 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem hodnocení éček je nezávislá organizace Fér potravina.