-18 %

Dr. Oetker Želírovací ovocný cukr 3:1

250 g
Éčka
(Celkem 4)
Akce do 30. 6.
39,90 Kč 159,60 Kč/kg48,90 Kč
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Želírovací a konzervační přípravky na přípravu džemů, marmelád a želé, s cukrem a sladidly.

Vystačí na 700 g připraveného ovoce nebo ovocné šťávy.

Příprava: Ovoce omyjeme, očistíme a nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozemeleme. Pro přípravu želé vymačkáme z ovoce šťávu. Připravené kousky odvážíme, šťávu odměříme. Nedoporučujeme zvyšovat množství ovoce ani připravovat recept např. z dvojité dávky.

Postup:
1. Ovoce nebo ovocnou šťávu důkladně promícháme ve velkém hrnci s Želírovacím ovocným cukrem. 2. Vše za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme minimálně 3 minuty. Stále mícháme. 3. Na talířek kápneme 1-2 lžičky horkého džemu. Pokud je džem po vychladnutí málo tuhý, přidáme 2 lžičky Kyseliny citrónové Dr.Oetker a dobře zamícháme. 4. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic. 5. Sklenice uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.

Skladování: Skladujte v suchu!

Výrobce: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika

Složení

Fruktóza
Želírující látka1.4 %
E440 - PektinyŠkodlivost 1 z 6
Prostředek snižující pěnivost
Regulátor kyselosti
E330 - Kyselina citronováŠkodlivost 0 z 6
Palmový olej
Sladidla
E952 - CyklamátyŠkodlivost 6 z 6
Sodná sůl
Vápenatá sůl
Konzervant
E200 - Kyselina sorbováŠkodlivost 3 z 6

Alergeny

Může obsahovat stopy:
Obiloviny obsahující lepek
Vejce
Mléko

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota593 kJ/141 kcal
Tuky0.2 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy35 g
z toho cukry31 g
Bílkoviny0.7 g
Sůl0.04 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem hodnocení éček je nezávislá organizace Fér potravina.