Dr. Oetker Želírovací ovocný cukr 3:1

250 g
48,90 Kč 195,60 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Želírovací a konzervační přípravky na přípravu džemů, marmelád a želé, s cukrem a sladidly.

Vystačí na 700 g připraveného ovoce nebo ovocné šťávy. 

Použití

Ovoce omyjeme, očistíme a nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozemeleme. Pro přípravu želé vymačkáme z ovoce šťávu. Připravené kousky odvážíme, šťávu odměříme. Nedoporučujeme zvyšovat množství ovoce ani připravovat recept např. z dvojité dávky. 

Postup: 
1. Ovoce nebo ovocnou šťávu důkladně promícháme ve velkém hrnci s Želírovacím ovocným cukrem. 
2. Vše za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme minimálně 3 minuty. Stále mícháme. 
3. Na talířek kápneme 1-2 lžičky horkého džemu. Pokud je džem po vychladnutí málo tuhý, přidáme 2 lžičky Kyseliny citrónové Dr.Oetker a dobře zamícháme. 
4. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic. 5. Sklenice uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.

O výrobci

Dlouhodobá důvěra a důraz na kvalitu – to jsou zásadní principy, jimiž se řídí rodinná firma Dr. Oetker již od svého založení v roce 1891. Dr. Oetker je nejen všeobecně známou značkou, ale těší se také důvěře ze strany spotřebitelů. To je výsledek dlouhodobého poctivého vztahu mezi značkou a jejími spotřebiteli. Sortiment značky Dr. Oetker zahrnuje různé přísady na pečení či zavařování, práškové pudingy a dezerty, sladká a slaná jídla včetně mražených pizz.

Skladování

Skladujte v suchu!

Výrobce

Dr.Oetker, spol. s r.o.
Americká 2335
272 01   Kladno
Česká republika

Složení

Fruktóza
Želírující látka1.4 %
E440 - Pektiny
Prostředek snižující pěnivost
Regulátor kyselosti
E330 - Kyselina citronová
Palmový olej
Sladidla
E952 - Cyklamáty
Sodná sůl
Vápenatá sůl
Konzervant
E200 - Kyselina sorbová

Alergeny

Může obsahovat stopy:
Obiloviny obsahující lepek
Vejce
Mléko

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota593 kJ/141 kcal
Tuky0.2 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy35 g
z toho cukry31 g
Bílkoviny0.7 g
Sůl0.04 g
Vláknina g