
Entremont Fourme d'Ambert PDO
150 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 19 DNŮ
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Přírodní zrající sýr s ušlechtilou plísní z kravského pasterizovaného mléka.
Fourme d'Ambert je jedním z nejstarších francouzských sýrů. Traduje se dokonce, že byl vyráběn už za dob velkého Říma. Slovo „fourme“ znamená formu, v níž se sýr vyrábí. Přírodní suchá kůra je pokrytá jemnou vrstvou šedé plísně zvanou D‘Ambert. Sýr nabízí velmi zajímavou vůni pražených ořechů a ovocnou chuť, která je zpočátku těžší, ale později smetanová a uhlazená. Sýrové těsto je smetanově žluté, struktura je hutná, ale jemná.
Tajemství intezivní chutě a vůně
Aby se vůně a příchutě sýrů plně rozvinuly, zrají ve sklepech několik týdnů. Sýry jsou opečovávány a otáčeny hlavními sýrovými mistry, aby byla zaručena jejich nejlepší možná kvalita.
Použití
Sýr patří k velmi chutným dezertním sýrům, ale hodí se i jako náplň do palačinek, na pizzu, nebo do slaných koláčů. Můžeme konzumovat s křupavými jablky, nebo šťavnatými hruškami. K sýrům tohoto typu se doporučuje servírovat nejlépe těžší červené víno, nebo naopak sladké bílé.
O výrobci
Les Fromagerie Occitanes je francouzská společnost, která působí na trhu více než 70 let. Zaměřuje se na výrobu tradičních francouzských sýrů podle tamějších receptur. Mléko na jejich výrobu pochází výhradně od francouzských krav, díky čemuž získají označení CHOP (chráněné označení původu) a CHZO (chráněné zeměpisné označení), která zaručuje tu nejvyšší kvalitu. V jejich sortimentu naleznete sýry typu Auvergne, Pyreneje, Roquefort a další.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 2–6 °C.
Výrobce
LES FROMAGERIE OCCITANES
Zone industriale, B.P.15
Villefranche de Lauragais 312 90
Francie