• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.

Fjord Mečoun uzený

100 g
Vyprodáno. Očekáváme v pátek.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Itálie,

Maso mečouna uzeného svojí strukturou připomíná tuňáka či telecí maso.

Má pevnou svalnatou strukturu, ale zároveň je křehké. Chuť je rybí, ale zároveň “masová”.

Použití

Mečoun je perfektní pro přípravu steaků, ale výborný je uzený či nakládaný.

Návod na přípravu jednoduchého receptu: Maso omyjeme, osušíme a potřeme směsí z olivového oleje, citronové šťávy, soli a čerstvého mletého pepře. Maso necháme 30 minut odpočinout. Mezitím si rozpálíme gril a následně steak z každé strany 2 minuty restujeme. Maso musí zůstat uvnitř syrové, tak jako je to u tuňáka, jinak bude steak suchý. Na závěr můžeme na mečouna přidat kousek másla pro ještě větší zjemnění chutí. Podáváme . s čerstvou zeleninou nebo pečivem.

O výrobci

Ve společnosti Fjord pečlivě vybírají suroviny a věnují maximální péči zpracování tak, aby se na stůl dostal jen kvalitní produkt. Sledují každou jednotlivou fázi výrobního procesu a jsou certifikováni IFS. Společnost byla založena v roce 1969 a na konci roku 2017 ji získala společnost Agroittica Spa, jeden z předních světových producentů kaviáru.

Skladování

Skladujte v teplotách 0–4 °C, po otevření spotřebujte do 2 dní.

Výrobce

Agroittica Lombarda SpA 
via Kennedy
25012 Calvisano (BS)
Itálie

Složení

Mečoun (Xiphias gladius)
Sůl

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota492 kJ/117 kcal
Tuky4.1 g
z toho nasycené mastné kyseliny1 g
Sacharidy g
z toho cukry g
Bílkoviny25 g
Sůl2.8 g
Vláknina g

Alergeny

Ryby
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.