Cavalier Caviar Club Siberian kaviár

10 g
339,90 Kč 33 990,00 Kč/kg
Země původu: Itálie,

Kaviár, naprostá delikatesa, která byla považována za luxusní pokrm již za dob králů. I dnes je kaviár považován v mnoha zemích světa za pochoutku.

Kaviár Siberian pochází z jesetera sibiřského. Jedná se o středně velký druh dosahující hmotnosti 8 až 40 kg. Přirozeně se vyskytuje v sibiřských povodích a v kotlině Bajkalského jezera. Jeho kaviár má velikost, která závisí na věku (od 2,2 do 2,7 mm), a má krásnou tmavě šedo-černou, občas i lehce jantarovou barvu.

Jedná se o velice všestranný kaviár s poměrně výraznou chutí. Vyžaduje 6-8 let životního cyklu jesetera a je vysoce ceněný mezi milovníky kaviáru.

Použití

Určeno k okamžité konzumaci. 

Kaviár se podává na stůl v dóze či míse, z níž si každý ze stolovníků odebere přiměřené množství na talíř. Lžičkou si ho pak nandá na tmavý chléb, toast nebo po ruském způsobu na tzv. bliny, lívanečky z řídkého vykynutého těsta, které se ještě horké mažou máslem, obkládají kaviárem (nejlépe červeným) a pokapávají smetanou či šlehačkou. V českých podmínkách se kaviár častěji ochucuje citronovou šťávou.

O výrobci

Agroittica Aquae Optima je italská společnost jejíž historie se začala psát roku 1972, kdy se Giovanni Tolettini a Gino Ravagnan rozhodli využít zbytkového tepla v již postavěné ocelárně k chovu ryb s vysokým komerčním profilem jako je právě jeseter bílý.

V Agriottice chovají všechny druhy jeseterů, které jsou v přírodě ohrožené. Jejich produkce, prostřednictvím udržitelného zásobování, pomohla zmírnit rybářský tlak vyvíjený na jesetery volně ve vodách. Zásoby farmových jeseterů tvoří důležitou genetickou rezervu, která je pečlivě uchovávána pro obnovu.

Speciální proces chovu jesetera…

Při chovu se firma řídí třemi zásadními postupy: přebytečná tepelná energie z procesu ocelárny se získává prostřednictvím tepelného výměníku, který ohřívá vodu. Tepelná energie je dodána do klimatizace vody používané k chovu jeseterů. Z chovných nádrží je voda dodávána do sítě pro zavlažování okolních farmářských plodin.

Skladování 

Skladujte v chladničce při teplotě do 4 °C, po otevření spotřebujte do 3 dní.

Výrobce

Agroittica Lombarda S.P.A.
Via Kennedy,
25012 Calvisiano BS
Itálie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 58 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 15 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Kaviár z jesetera sibiřského (Acipenser baerii)
Sůl
E285 - Tetraboritan sodný (Borax)

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota825 kJ/185 kcal
Tuky8.9 g
z toho nasycené mastné kyseliny2.7 g
Sacharidy4.3 g
z toho cukry0.2 g
Bílkoviny24.8 g
Sůl3 g
Vláknina0 g

Alergeny

Ryby
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.