

Pštrosí Vršek Pštrosí vejce, cca 600 g
1 ksBĚŽNĚ ČERSTVÉ 21 DNŮ
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvé pštrosí vejce od Nandu Pampového chovaného na zelené louce. Obsahuje 55 % bílku a 45 % žloutku, což dělá chuť lahodnější a jemnější v porovnáním s vejcem slepice domácí.
Použití
Tip! Vyzkoušejte pštrosí vejce s chřestem. Ve středním hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Mezi tím opatrně odstraňte vrchní část skořápky, tak aby nám spodní část sloužila jako nádobka k servírování. Ze spodní část skořápky odstraňte vaječnou blánu, skořápku umyjte a osušte. Nyní je skořápka připravená, zbývá už jen najít například skleničku na zmrzlinu, která bude sloužit jako držák. V misce rozmíchejte žloutek s bílkem, přidejte sůl a pepř dle chuti. Na větší pánvičce rozehřejte máslo a předejte 100 ml smetany ke šlehání, poté přilijte rozmíchaný obsah vajíčka a za občasného míchaní přidejte nadrobno nasekanou petrželku či pažitku a vařte zhruba 5–7 minut až do krémové textury. Na 5 minut nechte vařit chřest v osolené vodě, kterou jsme si předem přivedli k varu. Jakmile je vejce uvařeno, opatrně jej naberte do připravené skořápky. Zkontrolujte, zda je chřest hotov a to tak, že odkrojíte kousek od silnějšího konce. Pokud je měkký, můžete se pustit s chutí do jídla.
O výrobci
Historie Pštrosího Vršku Wieder se začala psát již v roce 1993. Prvním impulzem, který pomohl tomu, že farma Wieder začala chovat pštrosy jako první v České republice, byla vášeň Pavla Wiedra staršího.
Dlouholetá zkušenost s chovem neobvyklého druhu nelétavého ptáka dala ty nejlepší podmínky k tomu, jak vychovat a reprodukovat zdravé jedince v krásném prostředí farmy na zelené louce. Díky tomu se může Pštrosí Vršek Wieder pyšnit jakostní třídou číslo 1.
Skladování
Vejce je nutno uchovávat v nekolísavé teplotě v rozmezí od +5 do +18 °C.
Výrobce
Pštrosí Vršek Wieder
1. Máje 258
747 35 Hněvošice
Česká republika