Čerstvá pasta Spaghetti saferano

330 g
Od českého farmářePrémiová kvalitaZachraň mě za 59,40 Kč
69,90 Kč 211,82 Kč/kg
Země původu: Česká republika, Itálie,

Čerstvé spaghetti saferano od českého výrobce.

Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z těch nejlepších dostupných surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou jejich těstoviny tak chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované. 

Spaghetti saferano mají užasnou chuť a díky své barvě vypadají skvěle na talíři. Do těsta je přidáván sušený šafrán.

Proč je čerstvá pasta lepší než jakákoliv jiná?

  • Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto, oproti suché pastě, která jegumová a na povrchu až gelová.
  • Neobsahuje zbytečné množství konzervantů a emulgátorů
  • Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
  • Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.

Použití

Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.

Tip! Připravte si špagety na způsob Aglio olio peperoncini: 

Na studenou pánev nalijte olivový olej, mezitím si nakrájejte česnek na tenká kolečka, nasekejte feferonku a petrželovou nať. Vše dejte na pánev a asi minutu opékejte. Do 1,5 litru vroucí osolené vody vložte rozpletené čerstvé spaghetti a promíchejte. Vařte 2 až 3 minuty, do pánve dejte trochu vody z těstovin,  přidejte spaghetti a vše společně promíchejte. Nakonec zastrouháme parmezánem a je hotovo.

O výrobci

Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně. V té době nebylo možné v Česku koupit čerstvou pastu bez konzervantů.

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do kvalitních restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích. 

Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců. Nepoužívají žádné konzervanty ani emulgátory, vše je stoprocentně čerstvé.

Skladování

Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.

Výrobce

Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14  Karlovy Vary
Česká republika

Složení

Pšeničná semolinová mouka55 %
Pasterovaná vejce25 %
Sušený šafrán9 %
Pitná voda10 %
Rýžová mouka1 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota4304.2 kJ/ kcal
Tuky4.3 g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy7 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny5 g
Sůl0 g
Vláknina0 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Vejce
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.