Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Rajče na větvičce volné 1 ks

cca 140 g
cca 9,27 Kč 64,90 Kč/kg
Země původu: Španělsko, Holandsko,

Sladá červená rajčata na větvčce.

Zralá rajčata jsou bohatá na beta-karoten a vitamín C, v menší míře obsahují také vitamín B a lykopeny. Poslouží i jako zdroj chromu a draslíku a obsahují více než 90 % vody.

Použití

Rajčata jsou v kuchyni velmi oblíbenou potravinou, se kterou lze vykouzlit mnoho. Chutné jsou jak ve studené kuchyni, tak i po tepelné úpravě. Využívají se v syrovém stavu jako příloha k hlavním jídlům nebo do zeleninových či těstovinových salátů. Z rajčat si můžete připravit také vynikající rajskou polévku, rajskou omáčku nebo domácí kečup.

Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka. Rajčata můžete využít například v receptu na salát z barevných rajčatkuře s rajčaty a olivami nebo salát z rajčat a vodního melounu.

Skladování

Ideální teplota pro uchování chuti rajčat by se měla pohybovat lehce nad 10 °C. Rajčata nejsou určena pro dlouhodobější skladování. 

Složení

Rajče na větvičce
I. jakost