Pastinák 1 ks

cca 290 g

cca

 20,13 Kč 69,90 Kč/kg
Země původu: Polsko,

Pastiňák s jemně mléčnou chutí a cukernatými podtóny. 

Pastiňák je velmi podobný kořenové petrželi. Rozdíl je zejména v chuti, je mnohem jemnější než petržel. Pastiňák je bohatý na vitamíny a minerály, obsahuje velké množství draslíku a je cenným zdrojem vlákniny. 

Použití

Může se jíst vařený, zapečený, osmažený či dušený. Přidává se do polévek, omáček a je ideální přílohou k masu. Hodí se také do šťouchaných brambor, ke kuřeti nebo na přípravu pyré.

Tip: Vyzkoušejte tento neotřelý recept na pastiňákový krém.

Stačí si zlehka rozpustit v kastrolu máslo, přidat nakrájený pastiňák a na kostičky nakrájené brambory. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Při servírování zalijeme každou porci smetanou.

Podáváme s opečenou bagetkou.

Přejeme dobrou chuť!

Skladování

Vždy je lepší pastiňák uložit do utěrky či papírového sáčku. Skladujte v chladničce při teplotě 5 °C.