- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Pastiňák s jemně mléčnou chutí a cukernatými podtóny.
Pastiňák je velmi podobný kořenové petrželi. Rozdíl je zejména v chuti, je mnohem jemnější než petržel. Pastiňák je bohatý na vitamíny a minerály, obsahuje velké množství draslíku a je cenným zdrojem vlákniny.
Použití
Může se jíst vařený, zapečený, osmažený či dušený. Přidává se do polévek, omáček a je ideální přílohou k masu. Hodí se také do šťouchaných brambor, ke kuřeti nebo na přípravu pyré.
Tip: Vyzkoušejte tento neotřelý recept na pastiňákový krém.
Stačí si zlehka rozpustit v kastrolu máslo, přidat nakrájený pastiňák a na kostičky nakrájené brambory. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Při servírování zalijeme každou porci smetanou.
Podáváme s opečenou bagetkou.
Přejeme dobrou chuť!
Skladování
Vždy je lepší pastiňák uložit do utěrky či papírového sáčku. Skladujte v chladničce při teplotě 5 °C.