- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Paprika kapie se vyznačuje svou osvěžující, sladkou, nepálivou chutí.
Použití
Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. V čerstvém stavu je kapie vhodná do salátů, na chlebíčky či jako obloha k teplým jídlům. Tepelně zpracovaná je rovněž výborná, nejlépe v kombinaci s další zeleninou. Kapie také dokáží podtrhnout chuť masa a používají se proto také při dušení, zapékání nebo grilování.
Tip! Připravte si s námi pečené papriky s česnekem.
Papriky se stopkami poklademe na plech na pečící papír a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C, až se začnou na paprikách dělat puchýře, slupka může být místy i černá. Po upečení plech vyjmeme, papriky do pečícího papíru zabalíme a vložíme do mikrotenového sáčku, který dobře utěsníme, nebo do hrnce s poklicí a necháme zapařit. Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy. Připravíme si zálivku – sůl smícháme s vinným octem, přidáme olivový olej a dobře vidličkou promícháme. Papriky na talíři posypeme prolisovaným česnekem, zalijeme zálivkou a hustě posypeme petrželkou. Podáváme s pečeným masem a bramborem.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Kapie skladujte jako ostatní zeleninu v chladném a suchém prostředí a pokud možno, co nejkratší dobu. V ledničce vydrží při teplotě kolem 5 °C zhruba jeden týden.