Café Montaña

Café Montaña Buendía zrnková káva

250 g
204,40 Kč 817,60 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

50+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Kolumbie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Světle pražená směs z farem v horských pásech Kolumbijských And v regionech Tolima a Huila.

Tato zrnka mají bohaté ovocné tělo ve kterých ucítíte podtóny citrusových plodů a čokolády.

  • Země: směs vybraných Kolumbie
  • Region: Huila, Tolima
  • Farma: společenství drobných farmářů
  • Chuť: bohaté ovocné tělo, podtóny citrusových plodů a sladké chuti čokolády
  • Příprava: vhodná především pro přípravu filtrované kávy.

Káva Buendía je směs světle pražených zrn původem z farem v horských regionech Tolima Huila v Kolumbii. Káva se zdě pěstuje v nadmořských výškách 1.700 až 2.100 m.n.m.

Horské minerální podloží, vysoká nadmořská výška a stálá teplota v průběhu roku zajišťují ideální podmínky pro pěstování kávovníku arabského (arabica). Kolumbijské kávy tyto podmínky dokonale splňují a kávy z tohoto regionu proto patří mezi světovou špičku. Naprostá oddanost farmářů a vysoká úroveň kultivace kávovníku díky místním vzdělávacím institucím mají za následek to, že regiony Tolima a Huila, odkud tato zrnka pochází, patří již několik let mezi hlavní producenty výběrových káv v Kolumbii.

Stejně jako všechny směsi z Café Montaña pražírny, i v případě směsi Buendía praží každou původní kávu zvlášť a smíchají do finální směsi až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak docílí maximálního potenciálu této kávy.

Přírodní podmínky na farmách rozprostírajících se svazích kolumbijských And dávají zrnkům této kávy bohatou ovocnou chuť a výraznou vůni.

Zrna použitá v této směsi jsou ručně sbíraná, zpracovaná mokru metodou, a skládají se z odrůd kávovníku arabca: Castillo, Caturra a Bourbon. Bodové ohodnocení káv v této směsi je 83,5 a 84,5 bodů.

Pražení

Každá káva vyžaduje speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku, ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. Café Montaña zná dokonale každé zrnko, které projde jejich pražírnou.

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží, a kávy vždy pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Kávu pro vás praží a ručně balí v Hradci Králové každý den.

Použití

Doporučujeme pro přípravu filtrovanými metodami, jako je aeropress, chemex, french press, V60, vacuum pot, moka pot.

O výrobci

Café Montaña je pražírna výběrové kávy. Kávu si dováží sami přímo od farmářů z těch nejvyhlášenějších kávových oblastí v Kolumbii. Praží výběrové jednodruhové kávy, ale i perfektně vyvážené jednodruhové směsi. Firma se také zabývá dovozem výběrových zelených káv z Jižní Ameriky. Sháníte-li kvalitní kávu, Café Montaña je správnou volbou!

Skladování

Uchovávejte v suchu a chladu. Rozbalenou kávu dobře uzavřete.

Výrobce

Café Montaña s.r.o.
Piletická 486
50341  Hradec Králové
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 329 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 339 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

100% Arabica