Slide 1 of 3

Windsor Jelení maso na guláš

cca 370 g
Od českého farmářePrémiová kvalitaZachraň mě za 89,25 Kč
cca 119,00 Kč 319,90 Kč/kg
Český původ na rohlíku
Země původu: Česká republika,

Jelení maso na guláš značky Windsor obsahuje kostky jelení plece, kližky a krku.

Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.

Zvěřina od Windsor je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování. Je to BIO potravina v tom pravém slova smyslu: 

  • ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
  • dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
  • etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
  • lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti)

Použití

Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Windsor připravil recept na tradiční jídlo - zvěřinový guláš

Na 6 porcí budeme potřebovat: 
1 kg zvěřinových kostek na guláš
1 kg cibule
20 g másla
2 lžíce uzené papriky
1 lžíci sladké papriky
1 lžíci brusinek
1 dcl červeného vína
2 bobkové listy
6 kuliček jalovce
1 chilli papričku
750 ml vývaru
50 g slaniny
50 g oleje (sádla)
sůl, pepř
 


Maso osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Vložíme na plech s pečícím papírem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.

V rendlíku si rozpálíme olej a přidáme na kostičky nakrájený špek. Když se nám vypraží, kostičky špeku si vyndáme a schováme si je na konec. Na výpeku si opečeme najemno nakrájenou cibuli a to tak, že musí být uplně hnědá, taková těsně před spálením, ke konci lehce přidáváme vodu, aby se cibule zbarvila rovnoměrně. Na konci přidáme sůl, pepř a trošku másla.

Když se máslo rozpustí přidáme brusinky, obě papriky a zarestujeme. Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol a přidáme zapečené maso. Můžeme ho samozřejmě opéct i v rendlíku, ale pozor na to, aby se nezačalo dusit místo opékání. Taky mám celkem vždycky problém s odhadnutím, kdy je cibule správně opečená a kdy ve správný čas přidat maso, aby se nespálila. Bylo by to celkem hořké. Tak radši opékám maso v troubě a v profi kuchyni je to celkem běžná věc, když totiž vaříte třeba 10 kg masa, konvektomat to usnadní.

Maso zalijeme teplým vývarem, ideálně masovým a necháme pomaličku dusit. U zvěřiny je celkem běžná doba 2-3 hodiny, hodně záleží jak je maso staré. Přidáme bobkový list a jalovec. Když se tekutina vyvaří, můžeme dolívat vývarem anebo vodou. Když je maso měkké, guláš zahustíme chlebem. Je několik možností, jak na to. My jsme starší chléb nakrájeli na plátky a zapekli v troubě, potom rozmixovali najemno. Můžeme i přidat trošku vody a udělat si takovou chlebovou směs. Guláš můžeme propasírovat, ale v domácích podmínkách stačí zahustit a dochutit nastrouhaným česnekem a sušenou majoránkou. Osolíme, pořádně opepříme a můžeme podávat.

Jako příloha jsou ideální bramboráčky, dobrý chléb však také poslouží perfektně. Nahoru nasypeme kostičky opečeného špeku a můžeme ozdobit čerstvou majoránkou. Dobrou chuť!

O výrobci

Majitel je vášnivý kuchař a jeho žena miluje přírodu. Spojení těchto vášní vyústilo v založení malé firmy na jihu Moravy. Od začátku bylo jejich cílem zpřístupnit zvěřinu širší veřejnosti, protože ne všichni mají zrovna kamaráda myslivce, a přesto by rádi ochutnali úžasný jelení steak nebo maso na tradiční srnčí guláš. Díky firmě Windsor mají zákazníci možnost zakoupit u nás na Rohlíku kvalitní zvěřinu a ochutnat tyto prémiové produkty, které firma nabízí.  Představují vám produkty, které pochází výhradně z volné přírody a jsou dostupné podstatnou část roku. Maso před zpracováním zraje v chladírně 10–14 dní. To zaručuje nejen jeho křehkost, ale i vyvážené a jemné aroma.

Skladování

Skladujte při teplotě 0 - 4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.

Výrobce

Windsor Enterprise s.r.o.
Kuchařovice 335
Znojmo 669 02

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 1 den.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Jelení plec
Jelení kližka
Jelení krk

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota482 kJ/115 kcal
Tuky2.7 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.9 g
Sacharidy0.55 g
z toho cukry g
Bílkoviny22 g
Sůl g
Vláknina g