

Telecí řízek z kýty
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
Řízky z kýty pochází z mléčného telecího masa.
Toto telecí je maso telat do stáří osmi měsíců. Mléčné maso je takové, kdy dobytek byl dokrmován po celou dobu mlékem. Je libové a lehce stravitelné, proto bývá součástí dětské a dietní stravy. Řízky jsou balené v ochranné atmosféře.
Zpracováno a baleno v ČR.
Použití
Maso má velmi jemnou, méně výraznou chuť. Je vhodné do diety a má velmi nízký obsah tuků v rozmezí 3–6 %. Maso mladých telat se hodí prakticky k jakékoli kuchyňské úpravě. Pro jemnost jeho masa by příprava měla být co nejšetrnější.
Zadní kýta je ideální na klasický vídeňský řízek nebo Cordon bleu: maso lehce přes folii rozklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky, sýra a opět šunky. Zakryjeme druhým plátkem masa a po stranách sklepeme dohromady. Takto připravené maso obalíme v trojobalu – hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance. Smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a plátkem citronu.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–2 °C.
Složení
Telecí maso |
Kýta |