Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Halibut grónský filet bez kůže

cca 270 g
cca 190,00 Kč 699,90 Kč/kg
Země původu: Norsko,

Jemně aromatické maso halibuta se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin, ale vyšším obsahem tuku.

Halibut grónský, zvaný také platýs černý, patří k nejchutnějším a nejvýživnějším mořským rybám. Žije v severních částech Tichého a Atlantického oceánu. 

Jedná se o rozmrazený výrobek. 

Použití

Hodí se na všechny způsoby úpravy. Výborně chutná dušený nebo vařený v páře. Neměl by se příliš kořenit, aby nezaniklo jeho příjemné aroma.

Stejně jako u ostatních ryb i u Halibuta grónského vynikne jeho chuť na másle, proto doporučujeme následující recept:

Rybu osolíme, opepříme a okmínujeme.  Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme také olej. Na dobře rozehřáté pánvi smažíme halibuta do zlatova. Pokud jsou filety příliš vysoké, necháme je 5 minut dodělat, v předem dobře rozehřáté troubě. Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Skladování

Skladujte při teplotách 0–2 °C.

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Halibut grónský (Reinhardtius hippoglossoides)

Alergeny

Ryby
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.