
TRMS
TRMS BIO Vepřové ocásky z přeštíka
cca 0,91 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
pro přesnou informaci kontaktujte zákaznickou podporu
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
BIO ocásky z přeštického prasete chovaného pastevně v BIO režimu na Biofarmě Sasov.
Bio vepřové z přeštíků pochází z Biofarmy Sasov. Josef Sklenář spolupracuje s The Real Meat Society už více jak deset let. Přeštíci ze Sasova mají úplně neuvěřitelný život. Venku, na loukách či pak na farmě u přístřešku v zimě. Maso je velice chutné a má úžasné tukové pokrytí, které slouží jako izolace. Prasečí tuk má plno živin a je také posuzován jako superfood, jelikož obsahuje vysoké množství kyseliny olejové.
- Zabaleno: ve vakuu
- Suché zrání:1 týden
Maso pochází pouze z farem v bio režimu, kde zvířata jsou na pastvách a mají volnost.
The Real Meat Society pracuje s malými farmáři, dbá o zachování udržitelnosti a rozvoje venkova. Již více jak 10 let podporuje ekologické farmy v ČR a propaguje spotřebu českého masa. Je prvním a jediným BIO řeznictvím v ČR.
Použití
Oháňky pořádně posolte, okmínujte, proházejte s kousky cibule nebo i česneku a nechte pomalu péct (cca 4–5 h při 160 °C). Na začátku je dobré podlít trochou piva nebo vývarem a nechat přikryté, až ke konci dopéct do barvy. Šťávu slít, nechat vychladnout, sebrat vypečený tuk (dá se dál krásně použít na pečení a vaření) a užívat si skvělé výpečky - skvělé jsou se zelím i se špenátem a bramborovým knedlíkem.
O výrobci
The Real Meat Society založil Paul Day se svou manželkou Michaelou v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. To se jim nakonec podařilo a jejich řeznictví je vyhlášené svým masem široko daleko.
Prodávají jen maso ze zvířat, která měla život. Narodí se ve volnosti, sají mateřské mléko, jsou venku, běhají a dovádějí, žerou rozmanitou místní stravu a hodně zeleného. Rostou pomalu, nejsou nikde zavírána a násilím dokrmována, aby před porážkou rychle rostla. Prostě mají život bez stresu, ve kterém je do ničeho nenutí. Jsou pak poražená na místních malých jatkách řezníkem, kterého dobře znají a který má ke zvířeti maximální respekt. Veškeré maso za sucha vyvěšují. Při suchém vyvěšování se sice odpařuje voda, tedy ztrácí na váze, ale chuť masa je neporovnatelná. Maso je krásně křehké a voní.
Skladování
Maso skladujte v lednici při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
The Real Meat Society s.r.o.
Náplavní 2011/5
120 00 Praha 2
Česká republika