Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Slide 1 of 2

TRMS BIO T-Bone hovězí steak

cca 0,68 kg
Exkluzivně pro PremiumOd českého farmářePrémiová kvalitaVyzrálé masoBIO
Vyprodáno. Očekáváme v pondělí.
Upozornit na e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Český původ na Rohlíku
Země původu: Česká republika,

Vyzrálý hovězí BIO T-Bone steak od společnosti The Real Meat Society. T-Bone Steak získal své pojmenování podle hřbetní kosti ve tvaru písmene „T“, která protíná 2 svaly: nízký roštěnec a pravou svíčkovou. 

  • Zabaleno: ve vakuu
  • Suché zrání: 5 týdnů

Maso z kraviček, které jsou plemene aberdeen angus, jsou celý rok na pastvě, kde se živí trávou či senem. Rostou pomalu v krásné přírodě Šumavy či Vysočiny. Maso je za sucha vyvěšené minimálně 5 týdnů, čímž získá úžasnou výraznou chuť.

The Real Meat Society je o práci s malými farmáři, o podpoře udržitelného hospodaření a o tom abychom vídali v naší krajině hospodářská zvířata venku na pastvách. Jsou prvním a jediným BIO řeznictvím v ČR. 

Použití

Maso vyndejte z lednice minimálně 30 minut před jeho přípravu. Rozehřejte pánev, maso nasolte (nejlépe mořskou solí Maldon) a zprudka zatáhněte z obou stran. Vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte do té doby, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne hodnoty 53°C. Teplotu měřte průběžně teploměrem, který zapíchnete do největší části masa (pozor, nesmí se dotýkat kosti). Maso poté vyndejte a nechte 10 minut odpočinout. 

O výrobci

The Real Meat Society založil Paul Day se svou manželkou Michaelou v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. To se jim nakonec podařilo a jejich řeznictví je vyhlášené svým masem široko daleko.

Prodávají jen maso ze zvířat, která měla život. Narodí se ve volnosti, sají mateřské mléko, jsou venku, běhají a dovádějí, žerou rozmanitou místní stravu a hodně zeleného. Rostou pomalu, nejsou nikde zavírána a násilím dokrmována, aby před porážkou rychle rostla. Prostě mají život bez stresu, ve kterém je do ničeho nenutí. Jsou pak poražená na místních malých jatkách řezníkem, kterého dobře znají a který má ke zvířeti maximální respekt. Veškeré maso za sucha vyvěšují. Při suchém vyvěšování se sice odpařuje voda, tedy ztrácí na váze, ale chuť masa je neporovnatelná. Maso je krásně křehké a voní.

Skladování

Maso skladujte v lednici při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

The Real Meat Society s.r.o.
Klimentská 1652/36
110 00, Praha 1
Česká republika

Složení

BIO T-Bone Steak