Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

TRMS BIO Vepřové maso kotleta s kostí z přeštíka

cca 360 g
Od českého farmářePrémiová kvalitaBIO
cca 189,00 Kč 529,90 Kč/kg
Český původ na Rohlíku
Země původu: Česká republika,

Kotleta s kostí z přeštického prasete chovaného pastevně v BIO režimu na Biofarmě Sasov.

Prasata vyrůstají v prasečích rodinkách, kde mají možnost sát mateřské mléko dokud je to baví, nemusí s nikým bojovat, nejsou oddělená od matky, nejsou dopována antibiotiky. Přeštíci jsou výhradně české plemeno vyznačující se vyšším podílem tuku. Maso jako takové je chuťove velmi nadprůměrné a měli byste ho vyzkoušet.

The Real Meat Society je o práci s malými farmáři, o podpoře udržitelného hospodaření a o tom, abychom vídali v naší krajině hospodářská zvířata venku na pastvách. Jsou prvním a jediným BIO řeznictvím v ČR.

Použití

Maso po rozbalení nechte několik minut „odpočinout“. Následně maso osušte. Předehřejte troubu na 160 °C. Kotletky nasolte a rozehřejte pánev. Když je teplá, přidejte trochu oleje a kotlety prudce opečte na každé straně max. 2 min – musí být lehce hnědé. Následně dejte péci do předehráté trouby – položte je na nakrájenou zeleninu – cibuli, pastiňák, mrkve, celé pórky a stroužky česneku ve slupce. Můžete také přidat čerstvé koření – rozmarýn, tymián, apod. Pečte 90 minut. V polovině pečení podlijte skleničkou bílého vína nebo jablečným ciderem.

O výrobci

The Real Meat Society založil Paul Day se svou manželkou Michaelou v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. To se jim nakonec podařilo a jejich řeznictví je vyhlášené svým masem široko daleko.

Prodávají jen maso ze zvířat, která měla život. Narodí se ve volnosti, sají mateřské mléko, jsou venku, běhají a dovádějí, žerou rozmanitou místní stravu a hodně zeleného. Rostou pomalu, nejsou nikde zavírána a násilím dokrmována, aby před porážkou rychle rostla. Prostě mají život bez stresu, ve kterém je do ničeho nenutí. Jsou pak poražená na místních malých jatkách řezníkem, kterého dobře znají a který má ke zvířeti maximální respekt. Veškeré maso za sucha vyvěšují. Při suchém vyvěšování se sice odpařuje voda, tedy ztrácí na váze, ale chuť masa je neporovnatelná. Maso je krásně křehké a voní.

Skladování

Maso skladujte v lednici při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

The Real Meat Society s.r.o.
Klimentská 1652/36
110 00, Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 8 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřová kotleta s kostí z přeštíka bio